kesport.hu

KTE-automatika.hu: Bravúros pontszerzés Mezőkövesden

Betegségek nehezítették a kecskeméti férfi kézilabdázók dolgát a héten, ez viszont nem látszott a tavaly még NBI-es Mezőkövesd elleni vasárnapi rangadón.

Jól kezdett a hírös városi alakulat Mezőkövesden, és gyorsan négy gólt rámoltak be, amire csak két válasz érkezett. 5-5-nél azonban egalizált, majd később a vezetést is átvették a matyóföldiek, Ocsovai mester pedig időkéréssel igyekezett rendet tenni a sorokban. Emberhátrányban játszva is sikerült eztán gólt szereznie a KTE-nek: Miss és Bujdosó találatai hozták vissza a meccsbe a csapatot. Eztán Kátai vette vállára az együttest, két gyors bombája már a kecskeméti vezetést jelentette a 20. perc tájékán. A góllövők közé Horváth Andor is feliratkozott, míg a kapuban Balogh mutatott be bravúrokat. A hírös városiak extra teljesítményt nyújtva három góllal is meglógtak a hajrára, és ezt egészen a szünetig tartani is tudták, 12-15.

Tass találata nyitotta a második felvonást, majd nagy iramban kezdett rohamozni a Mezőkövesd. A négygólos hátrányt 10 perc alatt sikerült is lefaragniuk, majd 21-20-nál újra náluk volt a vezetés. Emberelőnybe került aztán a Kecskemét, és sikerült is zárkózni, az 51. percben 23-23 volt az eredményjelzőn, valószínűleg kevesen tippeltek volna erre előzetesen. A hajrára újra kétgólos hazai előny állt a táblán (25-23), mikor Ocsovai újra magához rendelte fiait. A taktikai húzás bevált: Bujdosó, majd Kátai is megzörgette a hazai hálót, ezzel döntetlenre hozva a meccset, 25-25.

Ocsovai Zsolt értékelése: Gratulálok a csapatnak, nagyot küzdöttünk! A végjátékban Füstös Attila gólját nem adták meg, ezt a szituációt majd vissza kell néznünk. Minden fronton jól teljesítettek ma a fiúk, nem lehet okunk a panaszra. Ellenfelünk tavaly még az NBI-ben vitézkedett, és ez a játékukon is meglátszott. Azt gondolom, jó úton haladunk, jövő héten a Nyíregyházát meg kell verni otthon, akkor fog ez az egy pont sokat érni igazán!

Mezőkövesdi KC – KTE-automatika.hu 25-25 (12-15)
férfi kézilabda NBI/B kelet, 12. forduló

Kecskemét gsz.: Horváth A. 5, Miss 3, Bujdosó 6, Tass 1, Füstös 4, Kátai 6.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés