kesport.hu

Visszavágott a Pénzügyőrnek a HÉP-KRC!

A Kaposvár elleni rangadóhoz hasonlóan most is nagy várakozás előzte meg a rangadónak beharangozott Pénzügyőr elleni bajnoki összecsapást. Ezúttal is érkeztek a megyehatáron túlról drukkerek, sőt az egykori labdarúgó-válogatott kapus, Disztl Péter is ott ült a hírös városiakat biztatók között!

Járosi Jánosra emlékeztek meg a mérkőzés előtt, Karagics Mátyás szavai után némán, állva gyászolták a szakembert a Messzi István sportcsarnokba kilátogatók.

Rendkívül szorosan indult az első játszma, a HÉP-Kecskeméti RC nem tudott komolyabb előnyre szert tenni a masszív fővárosiakkal szemben. Sőt, 9-10-nél már a vendégeknél volt az előny. Kovács, Dávid és Krupánszki azonban megrázta magát, és 15:13-ra módosították az állást pillanatokon belül. A PSE időt volt kénytelen kérni, és vissza is kapaszkodtak, de örömük nem sokáig tarthatott, újra a hírös városiak ragadták magukhoz a vezetést. A hajrában már négy is volt a hazai fór, és ez ki is tartott, 25:21-re hozta az első etapot a Kecskemét.

A folytatást a Pénzügyőr kezdte jobban, 0:4-es állásnál Sasa Nedeljkovic kért időt. Megkezdték ezután a pontgyártást Dávidék, ám az előző szettben tapasztaltnál több hiba csúszott be játékukba, így lassan, de egyre jobban maradtak le riválisuktól. Újabb edzői intelmektől vezérelve sikerült faragniuk a különbségből, feljöttek két egységnyire 11:13-nál. Nem sikerült az áttörés egy jó darabig, 22:23-nál azonban még volt halvány remény, hogy megmentsék a szettet. Egy vitatott szituáció után jött az egalizálás (24:24), majd Dávid óriási mentése, és Krupánszki szemfüles pontja már szettlabdát jelentett a KRC-nek. Nem sikerült élni először a lehetőséggel, majd maratoni adok-kapok vette kezdetét, amelyből végül a hazai gárda jött ki jobban, 31:29.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A harmadik felvonás is hasonlóan indult, mint az előző, azzal a különbséggel, hogy most hamarabb szerezte meg első pontjait a Kecskemét. Az négy-ötpontos fővárosi vezetés állandósulni látszott, sőt 8:15-nél Sasa Nedeljkovic másodjára volt kénytelen magához rendelnie tanítványait. A dorgálás megtette hatását, 14:17-nél már a másik kispad jelezte, hogy időre van szükségük. Nem tudni miért, de beragadtak a hírös városiak, míg a PSE nem kegyelmezett, így 15:25-el ért véget ez a játékrész.

Kunert bombájával rajtolt a negyedik etap, majd egymásra válaszolva lépkedtek előre a felek. 8:11-nél elérkezettnek látta az időt a hazaiak trénere, hogy lelket öntsön csapatába. A tanácskozás után viszont a szerencse sem volt a Kecskemét mellett, így 10:15-nél ismét találkozniuk kellett a kispadnál. Kisebb bizonytalankodást követően sikerült rendeznie sorait a KRC-nek, 16:20-nál a fővárosiaknak kellett a szünet. A fordítás most viszont elmaradt, így a 20:25-ös szettet követően jöhetett a mindent eldöntő utolsó felvonás.

A korábbi forgatókönyvekhez hasonlóan hol az egyik, hol a másik gárda szerzett pontot, 5:5-nél még minden nyitott volt. 8:6-nál cseréltek térfelet az együttesek, a kecskeméti dobok pedig folyamatosan diktálták a tempót a nézőtérről. 12:9-es eredménynél felrobbant a csarnok a hangorkántól, egyre közelebb került a hőn áhított siker, 14:10-nél pedig már állva várta a közönség, hogy mikor szerzi meg tizenötödik egységét a KRC. A szett végül egy kiváló kecskeméti blokkal fejeződött be, ezzel a sikerrel visszavágtak a PSE-nek a nyitófordulóban elszenvedett vereségért, 15:10.

Sasa Nedeljkovic így látta az összecsapást: – 2:0-nál azt hittem, hogy sikerült megtörni ellenfelünket, de aztán bebizonyították, hogy kiváló csapat, bárki ellen képesek felállni vert helyzetből. A harmadik és negyedik szettekben elvesztettük a játékunk ritmusát, de aztán a szívünk és eszünk a helyén volt az ötödik játszmára. Nagyon fontos volt ez a győzelem, hiszen a négy éllovas versenyét ezek a győzelmek fogják majd eldönteni a végelszámolásnál. Mint ismert, nem vagyunk könnyű helyzetben, több meghatározó játékosunk is hiányzik, de megmutattuk, hogy amíg a labda kerek, addig mi versenyben maradunk. Szeretnénk még egy játékost igazolni ebben az esztendőben, bízom benne, hogy sikerül hamar rövidre zárni ezt a dolgot. Még van egy meccsünk jövő héten Szolnokon. Szeretnénk a fenyő alá még egy győzelmet betenni, és úgy menni az ünnepekre. Köszönjük a szurkolóknak, ismét nagyok voltak!

HÉP-Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE 3:2 (21, 29, -15, -20, 10 )
férfi röplabda NBI

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:6, 16:15, 21:19. II. játszma: 4:8, 11:16, 17:21. III. játszma: 3:8, 10:16, 14:21. IV. játszma: 6:8, 11:16, 17:21., V. játszma: 5:4, 10:8, 12:9.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés