kesport.hu

Érdekes statisztikai adatok a megyei válogatott szerepléséről

A Bács megyei válogatott eddigi legjobb eredményét érte el azzal, hogy második helyen zárt az országos döntőben. Zárásként néhány érdekes statisztikát is összeszedtünk.

A legjobb

A döntő után két egyéni díjat is átadtak, amire a Kecskeméti LC is büszke lehet, hiszen a torna legjobb játékosának Nádudvari Alexet választották meg. A kapusok versenyét végül a győriek portása, Giczi Balázs nyerte.

A gólzsák

A válogatott legeredményesebb játékosa Káli Tibor lett, aki 4 gólt vállalt a régiós tornát is figyelembe véve. A kécskei támadó azt is elmondhatja, hogy négyszer annyi gólt lőtt, mint az összes megye I-es játékos. Ez a torna ilyen szempontból egyébként is a másodosztályból érkezőkről szólt, hiszen egyedül a kalocsai Dostyicza Dániel volt eredményes a megye I-ből. Káli mellett a régiós torna másik hősét, Máruska Vitalijt is ki kell emelni 3 találatával.

Káli

Megye II.

Vanó Sándor a korábbi évekhez hasonlóan, most sem zárta ki a megye II-es játékosokat. A 2017-es bő keretben 7-en kaptak bizalmat, a régiós tornára 6, a döntőre 5 játékos utazott. Jellemzően a támadó szekcióban szerepeltek egyébként sokan, ezért nem is meglepő, hogy szinte csak innen érkeztek a gólok. Érdemes megjegyezni, a döntőbe jutó csapatok csak az élvonalból szemezgettek.

Veretlen széria

A Bács megyei válogatott a felkészüléstől a döntőig veretlen maradt, ami 7 találkozót jelent, hiszen a Nógrád elleni edzőmeccs megnyerésével indították a munkát. Ezt követően 3 győzelem és 1 döntetlen következett a régiós tornán, majd a négy között Tolna és Győr-Moson-Sopron ellen is 1-1-es játszottak, utóbbi végül 26 lövéses büntetőpárbajban tudott csak nyerni.

nádudvari

20

A döntő volt a Bács megyei amatőr válogatott 20. tétmeccse, amire tehát a koronát sajnos nem sikerült feltenni. A MAVONT eddig négy alkalommal került kiírása (2013, 2014, 2015, 2017), a korábbi gyakorlattal ellentétben azért kellett most 2 évet várni, mert az UEFA Régió Kupához igazodva a nemzetközi folytatással egybekötve rendezik már csak meg. Elviekben a következő tornára így 2019 végén kerülhet sor. Továbbjutás esetén egyébként júniusban Csehországban folytatta volna a válogatott szereplését.

A rekorderek

Palásti Sándor a kezdetek óta meghatározó játékosa Vanó Sándornak. A KHTK középpályása volt a válogatott csapatkapitánya is, aki a döntő után köszönte meg a társaknak, hogy ilyen szép eredménnyel búcsúzhat. A hamarosan 32. életévét betöltő játékos elköszönt a válogatottságtól, teszi ezt egyébként rekorderként, hiszen a 20 tétmeccsből 15-ön pályára lépett. Két év múlva akár megdöntheti ezt Kohány Balázs, akinek ugyanennyi találkozója van eddig, Kohány Gábor pedig 14-nél jár, de ő is a búcsúzók közé tartozhat, ahogy a KHTK kapusa, Tóth Péter, aki idén már a stábban kapott végül szerepet kapusedzőként.

Palásti

KLC

A legtöbb játékost a Kecskeméti LC adta a válogatottnak, ahogy említettük, Nádudvari Alex az országos döntő legjobbja lett. Rajta kívül kitűnő teljesítményt nyújtott Rozsi Dominik (a döntős keret legfiatalabb játékosa), S. Juhász Tamás és Kitl Zoltán is, míg a 20 esztendős Tóth Roland a régiós tornán kapott szerepet.

21

Összesen 21 labdarúgó ölthetett idén válogatott mezt tétmeccsen (Erős Gergő csak a Nógrád elleni edzőmeccsen játszott). A 18 döntős mellett pályára lépett Sudár Csaba, Gavula-Recte Mikula Levente és Tóth Roland is a régiós tornán.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés