kesport.hu

Előbb a Falco, aztán jöhet a rapid karácsony

A múlt heti, lélektanilag kimondottan fontos kaposvári győzelem után csütörtökön újabb nehéz feladat vár a kecskeméti férfi kosarasokra.

Az a Falco látogat a Messzibe, amelyik tavaly bajnoki döntőt játszott az Alba ellen, idén pedig valószínűleg hasonló célokkal vágott neki a szezonnak. Srecko Sekulovic együttese a tabella harmadik helyén áll 8-3-as mérleggel. Legutóbb a Szolnok ellen aratott 95-77-es győzelmet, ez talán sokat elmond a csapat erejéről. Perl Zoltán és a már magyar állampolgársággal is rendelkező Govens Darrin a két legfontosabb láncszeme az együttesnek, előbbi 18.2, utóbbi pedig 17.8 pontot átlagol mérkőzésenként – írja beharangozójában a ktekosar.hu.

– A mérkőzés elején sikerült meglépnünk tizenkét ponttal, az előnyt szinte végig meg tudtuk tartani – nyilatkozta Molnár Márton, a KTE-Duna Aszfalt játékosa. – A meccs végére azonban visszajött a Kaposvár, de a hosszabbításban egy kicsit szerencsésebbek voltunk, azonban megdolgoztunk a győzelemért. Mentálisan jól hatott a csapatra a siker, de már a Falcóra koncentrálunk, szeretnénk meglepetést okozni. Nehéz meccsre számítok, jól kell majd védenünk a tranzíciós játékaikat, támadásban pedig nem szabad egyénieskednünk. Mindig is az volt az erősségünk, hogy csapatként játszunk. Reméljük, hogy minél több szurkoló kijön majd a csarnokba, mi pedig győzelemmel tudjuk ezt meghálálni.

A Falco elleni összecsapás után jön a karácsony, aztán pedig a Debrecen.

– December huszonnyolcadikán már Debrecenben lépünk pályára, huszonhatodikán pedig edzünk. Mindenképpen hazamegyek a családomhoz, utána viszont készülünk a DEAC ellen, hiszen az is egy fontos mérkőzés lesz.

KTE-Duna Aszfalt – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
Messzi István Sportcsarnok, csütörtök, 18:00

Játékvezetők: Győrffy Pál, Török Róbert, Balog György
MKOSZ ellenőr: Gincsai János

Jótékonysági gyűjtés a Falco elleni mérkőzésen

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés