kesport.hu

KTE bravúrgyőzelem karácsonyra

Végig a KTE-Duna Aszfalt akarata érvényesült.

Megilletődötten kezdett a Falco Kecskeméten, a betegséggel küszködő Váradi kimaradt a vendégek kezdőjéből. Karahodzsics hamar megszerezte a vezetést csapatának, majd Thompson két kosarával már 6-0-ra is elhúztak a hazaiak, amikor megszületett az első vasi kosár, Govens dobott egy triplát. Hosszú percekig tartó gólcsend után, Pongó Máté egy triplával növelte ismét hat pontra a hazaiak előnyét. Sok volt a hiba mindkét oldalon, a szombathelyiek dobásai nem ültek, a hazaiak viszont rengeteg pontot szereztek a palánk alól. Két perccel a negyed vége előtt 15-9 volt az állás, pihenőre végül 19-14-el mehettek a csapatok. Ebben a játékrészben inkább a küzdelem dominált.

Gyors kosárváltással indult a második tíz perc. Váradi triplával válaszolt Dramicsanin két sikeres büntetőjére. Továbbra is sok volt a hiba, a KTE minden kísérletét visszaverte a Falco, hiába volt ismét hét pont a hazaiak előnye, a 14. percben már 25-23 állt az eredményjelzőn. Aztán fordult a kocka: Djeraszimovics büntetője után az addigi legnagyobb különbség volt a két csapat között, 34-25. A Falco védekezése átjáróház volt ebben az időszakban, csupán egy Váradi triplának köszönhetően tudták tartani a lépést. 40-30-nál volt először tíz közte. Ez maradt a nagyszünetre is, 44-34-el mehettek pihenőre a csapatok.

Elképesztő hibákkal indult a második játékrész, mindkét oldalon. Pustahvar forgolódott a festékben, és harcolt meg a kosárért, Dramicsanin triplával felelt. Zsigeranovics mindkét palánk alatti területet uralta, vezérletével tízen belül került a Falco, 47-42-nél időt kért Forray. Hiába, 14-3-as szériával fordítottak a fekete mezesek (47-48), a 25. percben először állt jobban a Falco. Nem sokkal később Karahodzsics megkapta 4. személyhibáját. Már néggyel is mentek a vendégek, de aztán Pongó és Dramicsanin is dobott egy-egy „emberes” triplát. Pustahvar távoli hárompontos kísérlete lejött, így 61-57-ről indult a záró felvonás.

Govens indította el a záró etapot, majd Wittmann vágott be egy trojkát a sarokból. A 32. percben Govens is összeszedte 4. faultját. Megint kezdtek elmenni a hazaiak, 71-63-nál időt kért Szekulovics. Karahodzsics büntetőivel újra tíz lett közte. A 36. percben Perl is a kipontozódás szélére került, 80-69-nél megint időt kért Szekulovics. Hiába, innen már nem volt visszaút. A KTE megérdemelten húzta be a számára nagyon fontos győzelmet, a Falco pedig kulcsjátékosai gyenge napja miatt ismét impotens volt idegenben.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok a játékosaimnak, és örülök, hogy ilyen sok néző látogatott ki a mérkőzésre. A Falco nagyon jó csapat, de mi a mérkőzés elején már agresszívebbek voltunk. A második félidőben változtattak, át is vették a vezetést, de mi is tudtunk újítani, és visszavettük az előnyt. Látszik a fejlődés, sikerült visszaverni a Falco rohamai, sikerült nagy előnnyel nyerni. Ma még mosolygunk, de holnap folytatjuk az edzést. Sok sikert kívánok a Falcónak a továbbiakban. Boldog karácsonyt!


KTE-Duna Aszfalt – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 92–81 (19–14, 25–20, 17–23, 31–24)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Győrffy P., Török R., Balog Gy. (Gincsai J.)

KTE: Pongó 9/6, Thompson 20/3, Djeraszimovics 12, Dramicsanin 21/6, Karahodzsics 8. Csere: Wittmann 13/9, Horváth K. 4, Molnár M. 5.

Falco: Govens 12/6, Perl 15/6, Norfleet 18/9, Pustahvar 7/3, Zsigeranovics 9. Csere: Váradi 8/6, Borisov 10, Tóth N. 2.

(Bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés