kesport.hu

Scoregoal: Tisztes búcsú a Magyar Kupától

A Dunakeszi Kinizsi ellen fejezték be a 2017-es évet a kecskeméti futsalosok.

Mindösszesen heten tudták vállalni a játékot szerdán este a Dunakeszi ellen a Magyar Kupában. A megfogyatkozott, ám annál nagyobb elszántsággal játszó hírös városiak nem számítottak a papírforma szerint továbbjutónak, de mindent megtettek, hogy megnehezítsék Bitáék dolgát.

Ez az első játékrész túlnyomó részében sikerült is, hiszen nagyon masszív volt hátul a Kecskemét, és kontrákra rendezkedett be. Egy ilyen támadás után Gavula találta el a kapufát, de aztán nem a Scoregoal tudta megszerezni a vezetést. A 14. percben Bita volt eredményes átlövésből, 1-0. A gól önbizalmat adott a haziaknak, és még kettővel tudták megterhelni Peltzer kapuját, így a félidő 3-0-al ért véget.

A Scoregoal Kecskeméti Futsal Club játékosai azonban nem estek össze, sőt, igazán kellemetlen ellenfélnek bizonyultak a második felvonásban. A Kinizsi szinte alig jutott lehetőséghez, míg a túloldalon sorra alakultak ki a nagyobbnál nagyobb helyzetek. A 26. percben sikerült gólra váltani az egyiket, Gavula érkezett remek ütemben, 3-1. Eztán is nyomott a Kecskemét, de vagy a kapufa, vagy a hálóőr tudott menteni. A kupameccsen végül több gól már nem esett, emelt fővel búcsúzott a kiírástól a Scoregoal.

Koós Károly megbízott edző értékelése: – Az első félidőben sem játszottunk rosszul, egy kisebb rövidzárlat azonban megpecsételte sorsunkat. Fordulás után parádésan fociztunk, ha sikerült volna fordítani, az sem lett volna meglepetés. Fiatalok, rutintalanok vagyunk még, ebben látom az ilyen kilengések okát. Nem lehetünk elégedetlenek, de picit keserű a szánk íze, másképp is alakulhatott volna. Talán azt lehet mondani, hogy egy Bitával voltak jobbak most nálunk. A kupától búcsúzunk, de a bajnokságból még sok van, így az ünnepek után arra fókuszál a gárda teljes erőbedobással. Köszönjük a szurkolóknak, támogatóinknak az évet, és természetesen a média munkatársainak is, hogy figyelemmel kísérik munkánkat!

Dunakeszi Kinizsi – Scoregoal Kecskeméti FC 3-1 (3-0)
férfi futsal Magyar Kupa, 3. forduló

gsz.: Bita, Makk, Frech, illetve Gavula.
kiállítva: Bita (40.)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés