kesport.hu

A családdal együtt töltik a karácsonyt a Pongó testvérek

Győzelemmel karácsonyozhat a KTE-Duna Aszfalt, hiszen a lila-fehérek csütörtökön 92-81-es győzelmet arattak a Falco ellen. Forray Gábor két szabadnapot adott játékosainak, a BB1.hu kíváncsi volt arra, hogy Pongó Mátééknál hogyan telnek az ünnepek.

– Huszonnegyedikén szűk családi körben gyűlünk össze, az öcsém pénteken jött haza. Nem is nagyon leszünk együtt, neki korábban kell visszamennie Németországba. A fa már fel volt díszítve, mire hazaértem, ezt a részét anyukám szokta csinálni. Este halászlevet főzünk, utána pedig megajándékozzuk egymást. A halászlé alapvető dolog, e mellé meg szoktam inni egy pohár rozét, illetve anyukám mindig készít töltött káposztát. Huszonötödikén és huszonhatodikán a többi rokonhoz is ellátogatunk, de erre most nemigen lesz lehetőség, mert nekem is mennem kell Kecskemétre, úgyhogy szenteste lesz most az igazi karácsonyozás. A karácsony számomra mostanában kezd egyre inkább értékesebb lenni, Marcit ritkán látom, leginkább az ünnepek alatt és nyáron. Jó, hogy ilyenkor mindig összejön a család. Nem jellemző, hogy kosárlabdával kapcsolatos ajándékot kapok, bár úgy emlékszem, hogy egyszer kaptam cipőt. Általában ruhákat kérek, vagy esetleg valamilyen elektronikus dolgot.

Pongó Marcell az OregoneAcademy csapatában idén 28.8 percet tölt a parketten, 11.43 pontot, 5.29 gólpasszt és 3.64 lepattanót átlagol. Megkérdeztük Mátétól azt is, hogy mi a véleménye öccse eddigi szezonjáról.

– Jól indította a szezont, a csapatnak is jöttek a győzelmek. Mostanában fordult a kocka, a csapat sem szerepel jól és neki se megy annyira a játék, mint a bajnokság elején, ennek ellenére úgy gondolom, hogy pozitív irányba emelkedik ki.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés