kesport.hu

Óriási a tét a KTE-Duna Aszfalt számára

Mindkét fél számára igen nagy téttel bír a holnapi találkozó, hiszen aki győztesen hagyja el a pályát, az biztosan kvalifikálja magát a Magyar Kupa fináléjába. A DEAC legutóbb Szolnokon kapott ki egy félidőnyi jó játék után 97-68-ra, míg a KTE nagy skalpot gyűjtött be otthon a Falco ellen (92-81).

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: A kupaszereplést számunkra egy lehetőséget jelent, nem pedig terhet. Nyilván nagyon szeretnénk nyerni, és ott lenni a nyolc között, ráadásul itt Debrecenben, a Főnixben lesz a nyolcas döntő, hazai közönség előtt játszhatnánk. Ez egy extra motiváció számunkra, de úgy gondolom, hogy nem ezen a mérkőzésen dől el, hogy sikeresek leszünk-e idén, avagy sem. A Kecskemét komoly skalpokat gyűjtött már be idén. Győzelemmel távozott Zalaegerszegről, legutóbb pedig a Falco ellen nyert hazai pályán. Voltak olyan meccsei is, amikor kevésbé játszott jól a csapat. Igyekeztünk kielemezni ellenfelünk játékát, az, hogy ez mennyire sikerült jól, majd holnap dől el. Nincs változás a keretben, ha minden jól megy, Kósa Tamáson kívül mindenkire számíthatok.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Tisztában vagyunk azzal, hogy komoly jelentősége van ennek a mérkőzésnek, de úgy gondolom, hogy a nagyobb nyomás a DEAC-on lesz. Bár újonc csapat a holnapi ellenfelünk, de a keretük nem olyan, mint egy újoncé. Abszolút pozitív a Debrecen szereplése, szerintem elvárják tőlük, hogy kvalifikálják magukat a hazai rendezésű kupadöntőbe. Eséllyel és teher nélkül játszhatunk ezen a holnapi rangadón. A DEAC-nak nincs igazi ötös játékosa, ami nagyon sokszor előny. A kulcs az lesz, hogy ezt mennyire tudjuk kihasználni. A kulcsjátékosaik teljesen szabad kezet kapnak támadásban, emiatt elég nehéz belőlük felkészülni. Ha védekezésben tudjuk stabilizálni a gyors magasemberek levédését, támadásban pedig ki tudjuk használni azt, hogy nekünk van ötösünk, akkor lehet esélyünk a győzelemre. Kollektívan kell játszanunk, járatnunk kell a labdát, türelmesen kell támadnunk. Ha megfelelő lesz a helyezkedés és az időzítés, ehhez pedig párosul egy jó dobóforma, akkor lesz esélyünk a győzelemre. Kétesélyes a találkozó, szeretnénk nyerni, ezért mindent meg is fogunk tenni.

DEAC – KTE-Duna Aszfalt
Oláh Gábor utcai sportcsarnok, csütörtök, 18:30
V.: Földházi T., Kapitány G., Hervay T. (Pázsitka F.)

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés