kesport.hu

A KTE bejutott a Magyar Kupa fináléjába

Remekül hajrázott Forray csapata a DEAC ellen.

Az újonc DEAC a KTE-Duna Aszfalt gárdáját fogadta az NB I 13. fordulójában, a mérkőzés pedig nagy téttel bírt: amelyik csapat győz, az biztosan kvalifikálja magát a Magyar Kupa fináléjába.

Djeraszimovics közelijével indult a találkozó, majd a túloldalon Farkas hibázott távolról, ellenben Dramicsaninnak jól sült a tripla (0-5). Armwood zsákolása és Jones közelije után a harmadik perc végén érte utol a DEAC a vendégeket (9-9), de a vezetést ekkor még nem tudta átvenni, sőt a nyolcadik perc elején Wittmann tripláját követően kialakult a közte hét (17-24). A negyed vége azonban döntetlennel zárult, köszönhetően a hazaiak remek távoli dobásainak: Lilov kétszer, Armwood egyszer célzott jól (28-28).

A második negyed első két perce előbb egy kecskeméti 6-0-val kezdődött, majd egy debreceni 6-0-val folytatódott (34-34). A hazai együttes a tizenötödik percben Lilov triplája után vette át először a vezetést (42-41), ezt pedig a félidőig meg is tartotta, sőt, növelte is, 54-47-nél mehettek pihenőre a csapatok. Ekkor mindkét fél remek triplamutatóval állt: a DEAC 61 %-kal (8/13), míg a KTE 46 %-kal (6/13) dobta a hármasokat.

Thompson sikertelen távolija, majd Pongó rossz kettese után harmadik szándékból Karahodzsics szerzett kosarat – így indult a második játékrész. A negyedik perchez közeledve Wittmann hármasa hozta közelebb a Kecskemétet (59-56), de a DEAC is rákapcsolt, és többek között a csereként beálló Bognár pontjainak is köszönhetően kialakította a közte tízet (69-59). A záró etapra ismét csökkentette hátrányát a KTE, Horváth triplája és Wittmann büntetőjével módosult az állás 69-64-re.

Az utolsó tíz percet jól kezdte a DEAC, Lilov triplájának örülhetett a hazai közönség, és a folytatásban is tartotta előnyét a hajdúsági együttes, a hajrá azonban nem úgy sikerült, ahogyan tervezték. A hetedik percben Wittmann triplájával kezdte meg a kapaszkodást a KTE (78-74), majd Djeraszimovics is jól célzott messziről, így az utolsó percnek 78-78-nál futottak neki a csapatok. Jones közelije kimaradt, ellenben Wittmann ismét betalált, így már a vendégeknél volt az előny. Fél perccel a vége előtt időt kért a DEAC, a rövid megbeszélés után Lilov hármasa volt pontatlan, míg a túloldalon Thompson mindkét büntetőjét bedobta. A debreceniek tíz másodperc alatt már nem tudtak csodát tenni, végül Djeraszimovics zárta le a meccset. A KTE jól hajrázott, a győzelemmel pedig kvalifikálta magát a Magyar Kupa fináléjába.

DEAC – KTE-Duna Aszfalt 79-84 (28-28, 26-19, 15-17, 10-20)
Oláh Gábor utcai sportcsarnok.
V.: Földházi T., Kapitány G., Hervay T. (Pázsitka F.)

DEAC: Jones 16/9, Lilov 15/12, Molnár 7, Farkas 6, Armwood 14. Csere: Bognár 4, Velkey 17/12.

KTE: Pongó 4, Thompson 12/6, Djeraszimovics 23/9, Dramicsanin 14/6, Karahodzsics 8. Csere: Molnár 1, Wittmann 17/12, Horváth 5/3.

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés