kesport.hu

Évértékelő: Optimistán tekintenek a jövőbe az atléták

A KARC-KESI vezetőedzője, Adamik Zoltán optimista a jövőt tekintve, hiszen rengeteg tehetséges fiatal van az atléták között.

– Jól sikerült évünk volt, nemzetközi versenyeken is számos sportolónk szerepelt. Lesti Diána 5. helyezést ért el a junior Európa-bajnokságon távolugrásban. Minden sportágban mások és mások a világversenyek lehetőségei, atlétikában talán a legerősebb a konkurencia, egyáltalán kijutni egy világversenyre szinthez kötött, ott ráadásul döntőbe jutni rettentő nehéz.

Diána mellett rengeteg sok fiatal tehteségünk van, akik megmutatták a tehetségüket világversenyeken. Fekete István az EYOF-on negyedik lett Győrben egy remekül megszervezett versenyen, le a kalappal a győriek előtt! Szintén nemzetközi szinten Szűcs Szabina első lett távolugrásban, Magyari Kristóf pedig távolugrásban végzett második helyen. Távfutónik mellett sem szabad szó nélkül elmenni, mióta Németh Gyula barátom Kecskemétre került, és ő tartja nekik az edzéseket, rengeteg előrelépés történt. Palkovits István személyében volt az Európa-bajnokságon futónk, aki junior kategóriában volt jelen, 2 évvel idősebbek közt a középmezőnyben, 53. helyen végzett, amit egy nagyon jó eredménynek gondolok. Galamb Csabánál mért eredmények alapján a tehetsége és szorgalma tudatában abban reménykedünk, hogy maratoni futásban megcélozza a tokiói olimpia szintjét.

Nagyon sok gyermekünk került be a különböző válogatott keretekbe: súlylökésben Beregszászi Renátát és Harkai Annát válogatták be. Nagyon nagy öröm volt számunkra, hogy 400 méteres gátfutásban is ketten tagjai a keretnek: Kiszel Zsófi – aki magyar bajnok -, valamint Tamási Ottó. Természetesen az említett sportolókon kívül is számos tehetséges gyermekkel dolgozunk együtt, akik nevét még a közeljövőben biztos olvasni, hallani fogjuk.

Szeretném külön megemlíteni, hogy a város költségvetésében végre látjuk az atlétika pálya költségeit. Ez különösen fontos nekünk, hiszen óriási hátrányban vagyunk a többi sportággal szemben, de az eredményeinken ez nem látszik. Optimisták vagyunk, és bízunk benne, hogy a jövőben ez megváltozik, és korszerű létesítményekben készülhetnek majd sportolóink!

Az atléták eredményeit részletesen itt böngészheti tovább!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés