kesport.hu

Mercedes-KLA U19: Összeértek az ősz folyamán – értékelő

Bódi Attila személyében nyáron egy teljesen új szakember vette át az U19 irányítását, hiszen számára ez volt az első vezetőedzői megbízatás érkezése után. Bár a közös munka döcögősen indult, az ősz második felére összekovácsolódott gárda.

Miként indultatok neki az ősznek?

Személyemben új edző érkezett, ráadásul az U19 két korosztályból áll, így az elsődleges feladat egymás megismerése volt. Ezt követte a klub filozófiájának, illetve a keret képességeinek megfelelő játékstílus megtalálása. A tavalyi U17-ből több meghatározó játékosra nem számíthattunk, hiszen Terbe Botond a felnőtteknél szerepelt, Szalai Gábor és Pataki Ádám pedig távozott. Meg kellett találni az új vezéreket, az egészséges hierarchiát, tudatosítani a két korosztályban, hogy ugyanabba az irányba kell tolnunk a csapat szekerét. A képzési programban változás történt, a 6 hetes programról áttértünk a 4 hetesre, ezáltal az edzések dinamikusabbak, gyorsabbak lettek. A taktikai periodizáció is sűrűbben előkerült.

Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

Az edzőmérkőzéseken elsőre kipróbált játékrendszer nem igazán működött, nagyon sok gólt kaptunk, ezért változtatnunk kellett. Érdekesség, hogy a felkészülési mérkőzéseken 2 leendő ellenféllel játszottunk, a mérlegünk 3 vereség volt, a bajnoki mérkőzéseken viszont a Grosics Akadémiát és a Paksot is 3 góllal győztük le. A bajnokságban nagyon hullámzó volt a teljesítményünk, de a nem várt pontvesztések mellett több bravúros győzelmet is arattunk. Erre nagy szüksége volt a csapatnak, mert komoly terhet jelentett számunkra a sok súlyos sérülés (Papp Kevin, Pusztai Attila, Szappanos Albert, Pongó Norbert, Görbe Márton) hosszútávú megoldása. A fentiek tükrében összességében elégedett vagyok, még akkor is, ha az 50 százalékos célkitűzésünket nem teljesítettük. A felsorolt játékosokkal kiegészülve képesek leszünk ennek megfelelni.

Kiket emelnél ki?

Négy játékost mindenképpen szeretnék kiemelni. Kőrös József a védelemben nyújtott stabil teljesítményt, Németh Géza a csapat legjobbja lett ősszel, de Papp Dominik, illetve a 14 gólos Bozsik Máté is húzóember volt.

Tavasszal milyen céljaitok lesznek?

Ahogy említettem, szeretnénk megfelelni az 50 százalékos eredményességnek, emellett nagyon örülnék, ha további játékosok mutatkoznának be a felnőttek közt. A felkészülést január 8-án kezdjük, a programunkban 5 edzőmeccs szerepel jelenleg. 

(kecskemetilc.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés