kesport.hu

Évértékelő: Válogatottakat ad a KJC-KESI az országnak

A Kecskeméti Judo Club-Kecskeméti Sportiskola növendékei rendre érmekkel térnek haza a különböző megmérettetésekről, így nem csoda, hogy a válogatott keretekben is találkozhatunk nevükkel.

Nagysolymosi Sándor vezetőedző értékelte számunkra a 2017-es évet, és kitekintés adott a jövőt illetően:

– Először is szeretném kiemelni Szabó Csabát, akinek az Európa-bajnokságon, csapatban az előkelő harmadik helyezést sikerült abszolválnia, sajnos egyéniben a vébén és az Eb-n sem sikerült helyezést elérnie. A bronzérem mindenképp nagy eredmény, hiszen 2009 óta nem sikerült magyar csapatnak az első három hely valamelyikén végeznie.

Az utánpótlás korosztályokban a 2017-es év végére már több mint száz gyerek pallérozódik, a KJC-vel együtt tizenkét helyen vagyunk jelen hat edzővel, a regisztrált judosaink száma pedig meghaladja a négyszáz főt is. Általában, míg a gyerekek végig járják az utánpótlás korosztályokat, egy vagy kettő jut el a válogatottságig közülük, ami meglehetősen jó arány.

A 2018-as, Izraelben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra jó esélyei vannak kijutni az imént már említett Szabó Csabának, három válogató verseny vár rá, ha kijut, jelenlegi formája alapján akár az első nyolc hely valamelyikére is odaérhet.

A KJC-KESI eredményeiről itt olvashatnak többet.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés