kesport.hu

Nedeljkovic több összetartást vár – évértékelő

Sasa Nedeljkovic a Magyarországon töltött edzői pályafutása alatt sorra halmozta a sikereket. Most Kecskeméten szeretne ismét nagyot alkotni, és ehhez megtalálta a partnereket is.

Az év vége felé közeledve milyen érzések vannak benned? Jó döntést hoztál, hogy visszatértél Kecskemétre?

– Már a tárgyalások alatt biztos voltam benne, hogy jó döntést hozok, hiszen Kádár László klubvezető személye garancia volt arra, hogy amiben megállapodunk, az úgy is lesz. Mikor sikerült összeállítani a keretet az elképzeléseim szerint, akkor pedig már tudtam, hogy egy nagyon izgalmas és eredményes szezon elé nézünk. Sokat dolgoztunk az elején, hogy rossz berögződéseken változtassunk, de mindenki partner volt, a csapat jól reagált az elképzeléseimre, nem vette senki támadásnak, ha kritikát kapott. Két hónap után már lehetett látni, hogy jó irányba haladunk, de az igazi áttörést az utóbbi három hozta meg. Mentálisan és fizikálisan is sokat léptünk előre, ez az eredményeken is tükröződik.

Reális a jelenleg elfoglalt 2. pozíció a tabellán, vagy jobb félévet vártál a csapattól?

– Az elején nagyon nehéz volt megjósolni, hogy a húzócsapatok, a Kazincbarcika, Kaposvár, Pénzügyőr és mi, hogyan fognak szerepelni. Ha a rangadókon elért eredményeket nézzük, akkor vegyes a kép, de azt is érdemes hozzátenni, hogy más-más felállásban voltunk kénytelenek játszani sérülések miatt. Az én szisztémám lassú, ám eredményes. Ami nekem fontos, hogy meccsről-meccsre tudtunk fejlődni, a kemény munka meghozta gyümölcsét. Szeretem kutatni hétről-hétre, hogy hol tudnánk még egy kicsit csavarni felfelé a gázon. A fiúkban még bőven van potenciál, az igazán sorsdöntő periódusra kell időzítenünk a csúcsformát!

Vannak sokat látott játékosok a keretben, de sok fiatal is. Hogyan jönnek ki egymással az öltözőben, és a magánéletben?

– Van már rutinom, hogy milyen személyiségű, karakterű játékosok azok, akik igazi sikerkovácsok lehetnek. Én úgy gondolom, hogy ezúttal is sikerült megtalálni a megfelelő embereket. A játékosok nem csak az öltőzőben és a pályán alkotnak csapatot, hanem szabadidejükben is sokat vannak együtt. Vannak óriási élettapasztalattal rendelkező vezéregyéniségek, és sikerre éhes fiatalok, és ők együtt jól megtalálták a közös hangot. Egy edző talán nem is kívánhat többet, hiszen ha nincsenek a szemem előtt, akkor is tudom, hogy rendben mennek a dolgaink.

A Pénzügyőr elleni meccs után azt nyilatkoztad, hogy a maródiak helyére kerestek új játékosokat. Hogyan állnak ezek a tárgyalások?

– Komoly egyeztetéseken vagyunk túl magyar és külföldi játékosokkal is. A szezon elején megbeszéltem a vezetőséggel, hogy az év végén megnézzük, van-e még szükség plusz igazolásokra, hogy elérjük céljainkat. Az élet úgy hozta, hogy két-három kész játékosra biztosan szükségünk lesz. Bízom benne, hogy hamarosan bejelenthetjük őket, és elkezdődhet a beépítésük.

Az ünnepek alatt sem volt sok idő a pihenésre. Hogyan fogadta ezt a csapat, és te mennyire tudtál kikapcsolódni?

– Nagyon sok energiát tettünk be a közösbe az utóbbi hónapokban, így jól jött ez a pár nap szünet, hogy mentálisan és fizikálisan is feltöltődjünk. Szerdán már edzettünk, és örömmel tapasztaltam, hogy mindenki újult erővel tért vissza. Személy szerint sokat gondolkodtam, elemeztem, hogyan tudnánk még hatékonyabban edzeni, játszani. Az én gondolataim mindig a munkám, a röplabda körül forognak. Szeretnénk jól kihasználni a bajnoki szünetet, január 7-én pedig már a Székesfehérvárt fogadjuk, így nincs idő a lazításra!

A Magyar Kupa megnyerése, valamint a bajnoki arany szerepel a céljaitok között, de lehetett hallani a nemzetközi porondról is…

– Akkor tudsz igazán fejlődni, ha nem csak a hazai kiírásokban szerepelsz, hanem más országos csapataival is megméretteted magad. Ezt tapasztaltam már Kecskeméten pár éve, és ugye Békéscsabán is. Nagy lehetőségek vannak az európai színtéren, ezt pár klub már komolyan veszi Magyarországon, jó lenne, ha mi is tudnánk csatlakozni ehhez a körhöz. Ha bejönnek az igazolásaink, akkor még jobban közelíthetünk az álmaink felé, de még rengeteg munka és alázat vár ránk addig.

Mit üzennél 2018-ra a kecskeméti szurkolóknak, a sportélet szereplőinek?

– Az egész röplabda sportágnak több összetartást kívánok 2018-ra, és ezt folyamatosan gondozni is kell, nem elég csak beszélnünk róla, munkát kell beletenni. Jövőre a röplabda részese lesz a TAO-rendszernek, így nagy lehetőségek előtt állunk, ám ugyanekkor felelősséggel is jár ez mindenki számára, legyen az szövetségi munkatárs, klubvezető, edző, vagy játékos. Erőt, egészséget kívánok minden sportbarátnak, szurkolónak, bízom benne, hogy a következő esztendő sok jót és szépet tartogat!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés