kesport.hu

Sok változást hozott 2017 a Scoregoal életében

Évértékelő – Dr. Vercz Tamás, a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club ügyvezető tulajdonosa szerint csak akkor lehet értékelni a magasságokat, ha a mélységeket is megéljük.

Mit hozott a 2017-es év, és mi várható január 1-től?

– Fiatal klubként még nagyon sok mindent kell tanulnunk, és ez az év jól megmutatta, hogy a csapatépítés, szervezeti felépítés, utánpótlás, emberi tényezők terén egyaránt van hova fejlődnünk. A felnőtt csapat tavalyi NB II-es 4. helye nagyon jó alapokat biztosított a keret nyáron történő átreformálására, és ez utóbbi mondhatni szinte tökéletesre sikerült. Kiváló edzőmérkőzések, nagyarányú győzelmeken voltunk túl. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, jöttek a kisebb nagyobb problémák eztán: sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, emberi tényezők. A csapat elvesztette jól megszokott játékát, és ami eddig befelé pattant, az rendre ezt követően kapufán csattant. Sajnos ekkor a felnőtt csapat valóban mélységeket élt meg, közös megegyezés mellett talán a klub eddigi életében az egyik legnehezebb döntést kellett meghozni. Cserenkó Szabolcs távozását követően Koós Károly és Virágh Ferenc vette át a csapatot, és 4 hét alatt 6 mérkőzésből 4 győzelmet abszolváltak (4 bajnoki és 2 kupamérkőzés), ezzel sikerült tartani a lépést a felső házas tagságot illetően.

A jövő azonban még nagyon sok munkát tartogat számunkra, szeretnénk egyben tartani a gárda magját, és hozzájuk a következő hetekben új játékosokkal frissíteni a keretet. A kiszemeltekkel megkezdtük a tárgyalásokat. Legfontosabb, hogy az alapszakasz végén a felsőházban folytathassuk, ez a célunk továbbra is reális!

Egyre népszerűbb a futsal ismét, és így az utánpótlás csapatoknál is vannak eredmények. Mit lehetne ezekről elmondani?

– Igazán örömteli az utánpótlás csapataink szereplése, jelenleg mintegy 60 gyermek futsalozik nálunk. Kovács Zsolt vezetésével gyakorlatilag az I. osztályban induló U18-as korosztályunk, azaz az „ifink” 2 hét alatt állt össze – MLSZ technikai átszervezései miatt. És nagyszerű győzelmeket szolgáltatnak hétről-hétre, ezzel a mezőny közepén helyezkednek el pillanatnyilag, de ennél is sokkal fontosabb, hogy ott is kezd kialakulni egy erős mag, akik bizony kacsintgatnak a felnőtt együttes felé. Jó példa Sallai Bence esete, aki 17 évesen került fel a felnőttekhez, és már tétmérkőzésen is bemutatkozhatott. Ha ezt a trendet tudjuk folytatni, akkor a felnőtt csapatnak sok évre előre meg lesz a kecskeméti utánpótlása. Igazán örvendetes, hogy az U13-as korosztály vonatkozásában sikerült a Kerekegyházi SE labdarúgó szakosztályával együttműködést kötni, ez egy igen előremutató, és példaértékű együttműködés lehet a nagypályás és a kispályás foci között, reméljük ennek a megkezdett projektnek is lesz folytatása, akár más klubokkal karöltve.

Lesznek fejlesztések is a TAO-rendszernek is köszönhetően.

– Valóban, az MLSZ elfogadta idei évre tervezett TAO-tervünket, és ennek köszönhetően megépíthetjük az Arany János Általános Iskola műfüves pályájára a légtartásos sátrat, ami az utánpótlás felkészülését fogja segíteni télen, hiszen ezzel gyakorlatilag a klub kapott egy fedett sportcsarnokot. És hogy a jó hírek sorát folytassuk, előremutató a Neumann János Egyetemmel kötött együttműködés is, ami az utánpótláson felül a felnőtt csapatot segítheti hosszú távon, hiszen az egyetemi futsalbajnokság, vagy éppen a futsal kupák nagyszerű merítési lehetőséget teremtenek a felsőoktatásban tanuló játékosok megtalálásában.

Kívánok minden szurkolónknak, támogatónknak, a média munkatársainak, sportbarátoknak nagyon boldog, sikerekben és egészségben gazdag boldog új évet!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés