kesport.hu

Kiváló formában fogadja a KTE a ZTE-t

A hazaiak győzelemmel köszöntenék az új évet, Bencze Tamás együttesében viszont ég a visszavágás vágya.

A bajnokság 14. fordulójában a KTE a Zalaegerszeget látja vendégül. A hazaiak jó formában vannak, legutóbbi három mérkőzésüket rendre megnyerték. A Zete a múlt héten nagy csatában szenvedett vereséget hazai pályán az Olajtól, előtte azonban Benkéék is hárommeccses győzelmi szériában voltak.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Természetesen nyerni szeretnénk hazai pályán, ez a célunk az új év első mérkőzésén. Nem lesz azonban könnyű dolgunk, hiszen a ZTE talán az egyik legjobb formában lévő együttes. Bár legutóbb kikapott a Szolnoktól, de jól teljesített. A kezdeti botladozásokat kiegyenlítették, Kinney személyében pedig megtalálták a hiányzó láncszemet, egyre markánsabb játékkal rukkolnak elő. Van egy támadási szisztémájuk, amely évek óta jellemző a csapatra, nagy hangsúlyt kell fektetnünk a pick and rollok levédésére. Emellett a ZTE egy jól passzoló és jól dobó együttes. Jeffers távozott, így ellenfelünk szerintem még többet fog játszani alacsony szerkezetben. Ha úgy védekezünk, mint azt tettük a DEAC elleni mérkőzés második félidejében, akkor meglesz az esélyünk a győzelemre. Mindenkitől százhúsz százalékot várok, elsősorban a védekezésünkre kell odafigyelni. Ha azokat a dolgokat megvalósítjuk, amiket gyakoroltunk a héten, akkor egy nagyon jó mérkőzést láthatnak a szurkolóink. Reméljük, minél nagyobb számban kijönnek majd buzdítani minket, mi pedig egy győzelemmel szeretnénk ezt meghálálni.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Kecskeméten mindig nehéz, nem igazán lehet a KTE ellen látványos meccset játszani, hiszen jól védekezik és jól tördeli a játékot. Kiváló formában van ellenfelünk, a Falcót és a Debrecent is legyőzte. A DEAC idei teljesítményét látva ez mindenképpen figyelemreméltó. A legutóbbi négy meccsünk a “jó” kategóriába tartozik. Bár kikaptunk a Szolnoktól, de azt gondolom, nem játszottunk rosszul. Más stílust képvisel a Kecskemét, mint mi, amelyik együttesé jobban érvényesül, az fog tudni nyerni. Nem hiszem, hogy esélytelenek lennénk, annak ellenére, hogy az első fordulóban nagyon sima vereséget szenvedtünk ellenük. Azóta azért történtek változások. Fűt minket a visszavágás vágya, nyilván nem harminc ponttal akarunk nyerni, hanem esélyt teremteni arra, hogy egy szoros meccset tudjunk játszani, a végjátékban pedig esetleg győzzünk. Mindenki egészséges, Jeffers már nem lesz velünk.

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK
Messzi István Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Papp P., Praksch P., Pozsonyi L. (Páli K.)

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés