kesport.hu

Tovább folytatódik a KTE győzelmi szériája

A gyenge kezdés után felállt a Kecskemét, és sorozatban megszerezte 4. győzelmét, amelynek ezúttal a Zalaegerszeg volt az elszenvedője.

Bár először a hazaiak szereztek vezetést Djeraszimovics révén, kétség sem férhet ahhoz, hogy az első negyedben a ZTE akarata érvényesült. Nagyon pontatlan volt a KTE, ellenfele pedig könyörtelenül kihasználta a hibákat. Benke Szilárd kettesével már tízzel vezetett a Zete, Wittmannék nem tudtak zárkózni, a vendégeknek pedig minden összejött, végül 17-33-mal következhetett a második játékrészt.

Eleinte egyáltalán nem változott a játék képe, sőt… Mohácsi triplájával átlépte a húszat is a különbség. A negyed közepe táján kezdett ébredezni a Kecskemét, Dramicsanin közelijével tizennégyre jött fel. A közönség is kezdte érezni, hogy itt a lehetőség a felzárkózásra, kiváló hangulat uralkodott a csarnokban. Pongó duplájával már csak nyolc pont volt a lila-fehérek hátránya, végül Thompson vezérletével 43-48-ra zárkóztak a nagyszünetre.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Jól kezdte a KTE a harmadik etapot, Pongó extra triplájával már csak három volt közte, Thompson büntetőit követően pedig egált mutatott az eredményjelző (51-51). Thompson újabb kosarával megvolt a hőn áhított vezetés is, de nagyobb előnyt nem sikerült kicsikarni, 61-60, jöhetett a záró felvonás.

Wittmann szép kettesével 65-60-ra vezetett csapata, később Pongó is betalált kintről, majd ugyanezt tette a hazai csapatkapitány is (75-66). Kinney révén zárkózott a ZTE, de volt válasz rá (78-69). Másfél perccel a vége előtt feljött öt pontra Bencze Tamás együttese, Wittmann büntetői azonban eldöntötték a lényegi kérdéseke, 85-75-tel ért véget a találkozó – tudósított a KTE hivatalos honlapja.

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK 85–75 (17–33, 26–15, 18–12, 24–15)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Papp P., Praksch P., Pozsonyi L. (Páli K.)

KTE: Pongó 19/9, Thomspon 16/3, Djeraszimovics 18, Dramicsanin, Karahodzsics 8. Csere: Wittmann 13/6, Horváth K. -, Molnár M. 2.

ZTE: Kinney 13/6, Vaughn 7, Benke 20/3, Szabó 4, Radic 16. Csere: Mohácsi 5/3, Horváth Á. 5/3, Kis 5/3.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés