kesport.hu

Liga Kupa mérkőzések előtt a KTE-automatika.hu

A Magyar Kézilabda Szövetség a 2016/2017-es szezonban elindította a Liga Kupát, amely az európai kupasorozatokban nem szereplő NB I-es, valamint a sorozatba benevezni kívánó NB I/B-s férficsapatok számára biztosít versenyzési lehetőséget.

A 2017/2018-as szezonban a KTE-automatika.hu is vállalta a megmérettetést és a D-csoportba kapott besorolást, ahol az NB1-es Orosházi FKSE-Linamar és az ugyancsak élvonalbeli Ceglédi KKSE vár a hírös városiakra. 2017. októberében a Cegléd hazai pályán egy góllal kikapott az Orosházától (26-27), most pedig a Kecskemét is bekapcsolódik a küzdelmekbe és január 10-én, szerdán Orosházán lép pályára 18.00 órától, míg január 12-én, pénteken a Ceglédi KKSE csapatát fogadja 19.00 órától a Messzi István Sportcsarnokban. A Liga Kupa mérkőzésre a belépés díjtalan.

Ocsovai Zsolt, a KTE-automatika.hu vezetőedzője a következőket mondta a Liga Kupa találkozók kapcsán:

– A Liga Kupa sorozatot teljes egészében a tavaszi szezonra történő felkészülés részének tekintjük. Célom, hogy minden játékosom lehetőséget kapjon a két NB 1-es csapat, az Orosháza és a Cegléd ellen. A Liga Kupa versenykiírása az élvonalbeliek számára is legfeljebb két nem magyar állampolgárságú kézilabdázó szerepeltetésére ad lehetőséget, így e csapatok nem a legerősebb felállásban, de erős kerettel vágnak neki a találkozóknak. Annak ellenére, hogy a felkészülés két állomásának tekintjük a szerdai és a pénteki összecsapást, szeretném hangsúlyozni, hogy komolyan vesszük és mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Azt várom el a játékosaimtól, hogy úgy küzdjenek, mintha bajnoki mérkőzést vívnának. A Liga Kupa D-csoportjában mi vagyunk az egyetlen gárda a második vonalból, így nem mi vagyunk az csoportgyőzelem esélyesei, de a szurkolóink biztosak lehetnek abban, hogy teljes erőbedobással küzdünk a diadalért. Ha ugyanis most jól szerepel a csapatom, akkor a tavaszi szezonban is jó eséllyel küzdhetünk a célunkért.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés