kesport.hu

Hozta a kötelezőt a HÉP-KRC

A Székesfehérvár után a Pécs sem okozott gondot a kecskeméti férfi röplabdázóknak.

A vártnál szorosabban indult az első felvonás, 7:7 után viszont erőre kapott a Kecskemét, ekkor a vendégek időkéréssel próbáltak visszajönni a meccsbe. Kovács és Kunert bombáival azonban nem tudtak mit kezdeni a szimpatikusan küzdő pécsiek, így ez a játékrész 25:17-el ért véget.

Térfélcsere után ugyan a baranyaiak szerezték meg az első egységet, de aztán ott folytatódott a meccs, ahol az előző szettet abbahagyták. 11:3-as állásnál aztán jobbnak látta a vendégek trénere, ha időt kér. A hírös városi henger azonban nem állt meg, egyre csak nőtt a differencia a felek között. A játszma végül egy elrontott pécsi akció után fejeződött be, 25:10-nél.

Kovács Zoltán bődületes erejű ütéseit továbbra sem tudták blokkolni, valamint a blokkok is jól működtek a kecskeméti oldalon, ennek köszönhetően 7:2-re húztak el a harmadik etap elején. A vendégek aztán megkezdték a zárkózást, egészen 11:8-ig kapaszkodtak fel. Megijedni azonban nem kellett a KRC drukkereinek, gyorsan sikerült visszaállítani az 5-6 pontos különbséget. A játszmát és egyben a meccset nem adta ki keze közül a HÉP-KRC, végig irányítva zsebelték be a megérdemelt 3 pontot (25:17).

Sasa Nedeljkovic értékelése: – Kissé döcögösően kezdődött számunkra ez a meccs, a pécsiek az elején megnehezítették a dolgunkat. Aztán lassan belerázódtunk, és elkezdtünk igazán minőségi röplabdát játszani, ami eredményességben is megmutatkozott. Jövő héten szombaton már komolyabb összecsapás vár ránk, aztán elkezdünk még inkább hangolódni a Magyar Kupa-elődöntőre és a rangadókra. Szeretnénk még a kupaelődöntőig, a bajnoki meccseinken túl, egy szerb ellenféllel is meccselni, hogy a lehető legjobb formában vághassunk neki a kihívásoknak!

HÉP-Kecskeméti RC – PTE-PEAC 3:0 (17, 10, 17)
férfi röplabda NBI. alapszakasz

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés