kesport.hu

Tízes osztályzatot ad csapatának Pongó Máté

A KTE játékosai önbizalomtól duzzadva lépnek pályára a Szolnok ellen.

Kaposvár, Falco, DEAC, ZTE, Pécs – az előző öt fordulóban az alábbi csapatok estek a remek formában játszó KTE-Duna Aszfalt áldozatául. A Bb1-nek a kecskemétiek játékosa, Pongó Máté értékelte az elmúlt heteket és kitért a következő, Szolnoki Olaj KK elleni találkozóra is.

– Azt gondolom a maximális, tízes osztályzatot adnám az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményünkre, főleg amiatt, hogy idegenben is tudtunk nyerni olyan helyeken, ahol évekkel ezelőtt nem sikerült – kezdte a BB1.hu-nak a 24 éves kosaras. – Ezek közül is kiemelném a ZTE elleni találkozót, ahol nagyon nagy hátrányt ledolgozva sikerült nyernünk. Ez azt jelzi, hogy nagy tartása van a csapatnak, ami a jövőre nézve pozitív. Mindenki megtalálta a helyét a pályán, nagyon jól járatjuk a labdát támadásban, és a megfelelő helyzeteket vállaljuk el. Sok pontot is szerzünk, ami ránk eddig nem igazán volt jellemző.

– Nagyon pozitív a hangulat, mindenki duzzad az önbizalomtól, de még közel sincs vége a bajnokságnak, egyelőre még nem értünk el semmit – folytatta Pongó. – Jelenleg nagyon jó helyen állunk, és ezt nem is szeretnénk elrontani, minden meccsen úgy akarunk a pályára lépni, hogy győzzünk. Természetesen tudjuk, ez nem mindig fog összejönni, de azért szeretnénk minél tovább húzni ezt a szériát.

Zsinórban a hatodik győzelmet nem lesz egyszerű megszerezniük a kecskemétieknek, hiszen hétvégén az éllovas Szolnokot látják vendégül.

– Az Olaj ellen is a győzelem reményében lépünk pályára, de nagyon nehéz találkozó vár ránk. A jó formánk ellenére azt gondolom, hogy nem lesz teher rajtunk, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Viszont hazai pályán játszunk, tele önbizalommal várjuk a meccset, nincs veszíteni valónk, úgy megyünk fel a parkettre, hogy lesz, ami lesz, bármi megtörténhet – zárta bizakodva Pongó.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés