kesport.hu

Csordás el tudná magát képzelni a Kecskemét edzőjeként

kép forrása: frisss.hu

Csordás Csabát aligha kell bemutatni a kecskeméti futballszeretőknek, a 2007/2008 as szezonban tizenegy gólig jutott abban a történelmi KTE-ben, amelyik először jutott fel a nemzeti élvonalba. 2011 elején, immár hét éve elkerült Kecskemétről, most pedig portálunk megkeresésére válaszolt.

Hogyan emlékszel vissza a kecskeméti évekre?

– Két alkalommal is voltam játékos Kecskeméten, tizenhét éves koromig ott nevelkedtem, majd felkerültem Budapestre a BVSC együtteséhez. 2006-ban kerültem vissza szülővárosomba, egy évvel később pedig kivívtuk a történelmi feljutást az élvonalba. Mindig szívesen gondolok vissza ezekre az időkre, sok akkori csapattársammal még mindig tartom a kapcsolatot.

Profi labdarúgó karriered befejeztével mivel foglalkozol most?

– Jelenleg a szombathelyi Illés Akadémia U17-es csapatának vezetőedzője vagyok, emellett a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályú Belednél is vezetőedzői feladatot látok el. Emellett a futballal sem hagytam fel teljesen, a Vas megyei másodosztályban, a Szentpéterfa együttesénél játszom.

Hogy érzed magad a szombathelyi közegben?

– Szerencsés vagyok, mert a tulajdonosi körrel régóta ismerjük egymást, annak idején az MTK-ban együtt játszottunk és nyertük meg az NB1-es bajnokságot. Nagy lehetőség, hogy az edzői pályafutásomat ilyen magas szinten, egy ilyen elit akadémiánál tudtam megkezdeni. Immár ötödik éve vagyok itt, ezen időszak alatt pedig az egyik legeredményesebb edző voltam. Remek hangulat van a klubnál, valamint különösen büszke vagyok arra, hogy már hét olyan játékos is bemutatkozott a felnőtt csapatban, akik az én irányításom alatt is játszottak. Egy szó mint száz, nagyon jól érzem magam Szombathelyen.

Mik a távlati céljaid az edzősködéssel kapcsolatban?

– Szeretnék egyszer egy felnőtt csapatot irányítani. Jó lenne, ha Kecskeméten újra lenne NB1-es csapat, egyszer közösen már megcsináltuk. A későbbiekben el tudnám magam képzelni magam a Kecskemét kispadján, mint vezetőedző.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés