kesport.hu

Megszorongatta a Szolnokot a KTE-Duna Aszfalt

Óriási hangulat és szoros derbi a szombat esti szomszédvári kosárcsatán.

Az Olaj egy Polyák hármassal kezdte a mérkőzést, de főleg Thompsonnak köszönhetően pillanatok alatt 7-3 lett a Kecskemét javára. Andric büntetőből szerzett pontjaival közelebb férkőztek a szolnokiak, de rossz döntéseik után az első negyedben végig a KTE vezetett. Djerasimovic ekkor már hat pontnál és három lepattanónál járt, Thomposon pedig hét egységet és szintén három lepattanót tudhatott a neve mellett, 19-16.

A második játékrész Djerasimovic pontjaival indult, amire a túloldalon Perry egy triplával válaszolt, pár perccel később pedig Ford zsákolt és egaliztált, 23-23. Vojvoda is megszerezte első pontjait egy betörés után, ezután Thompson és Pongó kosaraival ismét a Kecskemét vezetett, kettő perccel a félidő vége előtt 32-27 volt az állás a haziaknak. Polyák megdobta második hármasát is, valamint szintén a szolnoki oldalról Andric értékesített a megítélt két büntetődobásból egyet, ezzel zárkózva a hírös városiakra. Az utolsó hazai támadásból Pongó engedett el egy trojkát, a félidő zárásaként pedig Vojvoda ismét betörésből szerzett kosarat, ezzel 35-33-mal vonulhattak nagyszünetre a csapatok.

A harmadik etap Andric zsákolásával vette kezdetét, majd az ellentámadást pedig Vojvoda védekezte le mintaszerűen. Perry betörése után pedig már a Szolnok vezetett, 35-37. Ekkor nagyon felpörgött a meccs ritmusa, de a kecskemétiek képtelenek voltak pontot szerezni, tiszta dobóhelyzetek maradtak ki, és ez megbosszulta magát. A vendégek nem követték el ugyanezt a hibát, 35-41-es állásnál időt volt kénytelen kérni Forray Gábor, a KTE vezetőedője. A fejmosást követően hazai részről Thompson és Wittmann is triplával köszönt be, de ez Polyáknak is sikerült a túloldalon, 43-46. Milosevic gyorsan szerzett négy pontjával, valamint Tóth Ádám büntetőjével már nyolccal ment az Olaj. A KTE pontatlanul játszott eztán is, elszórták a labdát, ezt pedig Polyák ismét egy hármassal büntette meg. Forray időt kért egy perccel a negyed vége előtt, rögtön utána Pongó dobott lélektanilag fontos kosarat. Derasimovic hármasával zárulhatott volna a felvonás, de Perry még a dudaszó előtt értékesítette a maga tripláját, 48-57.

Jól kezdte az utolsó játékrészt a KTE-Duna Aszfalt, Wittman szerzett fontos hárompontost. Perry is betalált aztán kintről, amire Karahodzic válaszolt, majd újabb pontokat szerezve hozta közelebb csapatát, 57-62. Thompson aztán nem tudta folytatni, le kellett cserélni, ami nagy érvágás volt hazai részről. A túloldalon aztán Polyák megszerezte az ötödik tripláját az este, egyszerűen nem tudott kintről hibázni. Majd egy gyorsindításból Vojvoda növelte a Tisza-parti előnyt, de ismét Karahodzic termelt fontos egységeket a másik palánknál, 4 perccel a vége előtt 59-69 volt az eredmény. Vojvoda is megszerezte első tripláját a meccsen, ám ennek ellenére láthatóan nem volt megelégedve magával. Az utolsó percekben aztán eldőlt a mérkőzés, négy kecskeméti pontra hat szolnoki válasz érkezett, így 10-en felül volt már a differencia. Wittmann kosarával zárult a mérkőzés, a vége 67-79 lett a Szolnok javára.

Forray Gábor értékelése: Szeretnék gratulálni az Olajnak. Nagyon örülök, hogy teltház előtt tudtunk játszani. Köszönöm a szurkolóknak, hogy sportszerűen támogatták a saját csapatukat. Az elején próbáltunk kiépíteni egy nagyobb előnyt, mert látszott, hogy kicsit fáradtabbak. Ez volt a kulcs. A harmadik negyedben a Szolnok nagyobb sebességre kapcsolt, ekkor kijött a fizikai fölény a két csapat között. A kritikus pillanatokban Polyák Laci dobott szinte kürtre hármasokat. Ez megpecsételte a sorsunkat. Nem vagyok szomorú, jó meccset játszottunk. Kívánom, hogy az Olaj sikeres legyen a nemzetközi bajnokságban is.

KTE-Duna Aszfalt – Szolnoki Olaj KK 67-79 (19-16, 16-17, 13-24, 19-22)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Benczur T., Frányó P., dr. Mészáros B. (Faidt M.)

Kecskemét: Pongó 9/3, Thompson 17/9, Djeraszimovics 20/6, Dramicsanin 4, Karahodzsics 10. Csere: Wittmann 7/3, Fülöp -, Molnár -, Horváth K. -.

Szolnok: Perry 13/9, Vojvoda 11/3, Polyák 15/15, Milosevics 15/3, Tóth Á. 2. Csere: Ford 11/3, Phillip -, Andric 10, Kovács P. 2.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés