kesport.hu

Megnehezítette NBI-es ellenfele dolgát a KTE-automatika.hu

Szoros küzdelemben maradt alul a KTE-automatika.hu a Cegléddel vívott Liga Kupa mérkőzés során.

Az első félidőt a hazai csapat kezdte, és első támadásuk sikertelenül zárult, melyre a kecskeméti alakulat rögtön egy gyors góllal válaszolt: Bujdosó lőtte ki könyörtelenül a bal felső sarkot. Az első hetesre sem kellett sokat várni, hiszen rögtön a 3. percben Zaklajdának kellett bravúrt bemutatnia, válaszként lerohanásból Füstös neve mellé írták be az első egységet. Ezután összeszedte magát az NB I-es ceglédi alakulat, előbb egyenlítettek, majd kétgólos vezetésre tettek szert, 4-2. Előbb Szamos egy szélről bevágott ziccerrel szépített, majd két perccel később Bujdosó értékesítette a Füstös által kiharcolt büntetőt, 4-4. A hazaiak aztán jól használták ki emberelőnyüket, ugyanis hiába szerzett vezetést a vendég gárda Szamos révén, két villámgóllal átvették a vezetést, 6-5. A játékrész derekán Ocsovai Zsolt vezetőedző élt először az időkérés lehetőségével, ami fordulópontot hozott, átvette az összecsapás irányítását a Kecskemét, amit az etap végéig tartani is tudtak, így 12-13-as eredménnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A hírös városiak mestere rögtön a második félidő elején egy kapuscserével nyúlt bele a mérkőzésbe, de két gyorsan megszerzett találattal magához ragadta a vezetést a Cegléd, 14-13. A 40. percben újabb fordulóponthoz ért a mérkőzés: előbb Balogh védett parádésan hetest, majd Kátai és Bujdosó góljaival fordította javára a találkozót a KTE, 16-17. Hiába egyenlítettek aztán a hazaiak, Szamos és Horváth Andor révén kettővel meglógtak ismét a hírös városiak. Egészen a 25. percig vezettek is az Ocsovai-tanítványok, ekkor azonban egy vitatható bírói döntés után újra egál lett. A végjátékot a rutinosabb Cegléd bírta jobban, és végül egy góllal kerekedtek felül a kecskemétieken, akiknek így sincs oka a búslakodásra, hiszen megizzasztották magasabb osztályban játszó ellenfelüket. A 28-27-es vereség egyben a KTE-automatika.hu búcsúját is jelentette a kiírástól, ám pénteken még hazai környezetben fogadják az Orosházát 19.00 órától.

Ocsovai Zsolt értékelése: – Először is gratulálok az ellenfél csapatának a győzelemhez. Úgy gondolom mi is minden dicséretet megérdemlünk, nagyot küzdöttek a srácok, és a játékkal is sokkal elégedettebb vagyok az előző meccsen látottakhoz képest. Bízom benne, hogy ezt a formát át tudjuk menteni a bajnokságra is!

Ceglédi KKSE – KTE-automatika.hu 28-27 (12-13)
férfi kézilabda Liga Kupa, 5. forduló

Kecskemét: Horváth A. 2, Petrik Varga 1, Mazák 2, Bujdosó 4, Csuzi 2, Burik 1, Füstös 5, Kátai 6, Horváth V. 1, Szamos 3.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés