kesport.hu

Forray: Parázs csatára van kilátás

Nehéz időszakot él meg a Szeged, hiszen a jó szezonrajt után legutóbbi nyolc meccséből hetet elveszített. A KTE ellenben a legjobb formában lévő együttesek közé tartozik, egy öt mérkőzésig tartó győzelmi széria után kikapott a Szolnoktól, de szombaton 76-66-os sikert aratott Sopronban.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Készültünk becsülettel, de egyelőre nem tudom, hogy kik fogják vállalni a játékot. Boltics valószínűleg nem lép majd pályára, oldali hasizom repedés szerű sérülése van. Nehéz meccs vár ránk, hiszen a Kecskemét nagyon jó formában van. Kikaptak a Szolnoktól, előtte azonban zsinórban ötször nyertek, legutóbb pedig Sopronban arattak győzelmet. Intelligens csapat a holnapi ellenfelünk, komoly koncentrációra és egyensúlyra lesz szükségünk. Minden meg fogunk tenni a győzelem érdekében, ha nem sikerül, akkor nehéz helyzetbe kerülünk.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Hasonló meccsre számítok, mint a legutóbbi, soproni mérkőzés. Olyan csapathoz látogatunk, amely mögöttünk áll a tabellán, de azt gondolom, hogy közvetlen riválisunk. A bajnokság első felében már találkoztunk velük, akkor nehezen, szinte vért izzadva nyertünk. Szerintem nagyjából most is ugyanez lesz a forgatókönyv. Tudjuk, hogy vannak sérültjeik, de ilyenkor mindig nagyon veszélyesek. A Szeged ugyan vereségeket szenved, de meccsről meccsre megnehezíti ellenfele dolgát. Akik a sérülteket helyettesítik, egyre nagyobb rutint szereznek. Mindenki utánpótlás válogatott volt, illetve Petrovics személyében tudtak pótolni egy légióst is, ő egy rutinos, jó játékos. A Szeged klasszikus értelemben játssza a kosárlabdát. Vannak alapsémáik, de rendszeresen lerövidítik, illetve megbontják az akciókat, mert jól passzolnak és jól olvassák az ellenfél védekezését. Úgy kell védekeznünk, hogy ellenfelünk ne a saját komfortzónájában vegye át a labdát, ne a saját ritmusában tudjon játszani. Ha ezeket megvalósítjuk, lehet esélyünk a győzelemre. Jó formában vagyunk, nyerni szeretnénk, de Szegeden soha nem egyszerű. Jó a hazai pályájuk, egyre többen látogatnak ki a mérkőzésekre. Parázs csatára van kilátás, remélem, hogy sok kecskeméti elkísér minket. Vannak kisebb-nagyobb problémák nálunk is, de szerintem mindenki vállalni tudja majd a játékot.

Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt
Szeged, Városi Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Pálla Z., Minár L., Kulcsár T. (Hartyáni Zs.)

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés