kesport.hu

Révész Boróka a legjobbak között

Az előző esztendő legeredményesebb sportolóit, sportvezetőit köszöntötték január utolsó szombatján a kecskeméti városházán. Az aznapi sportbálon díjat is kaptak a legjobbak, köztük Révész Borókával. Az idén májusban tizennyolc éves játékost az utánpótlás leány kategóriában választották meg az „Év sportolójának!”

Meglepődött, amikor szólították?

– Nagyon. A korábbi években nem is hallottam erről a díjról, soha nem merült fel a nevem ezzel kapcsolatban – mondta Révész Boróka, aki a 3X3-as U18-as válogatottal tavaly Európa-bajnoki címet nyert, a világbajnokságon pedig a negyedik helyen végzett.

Gondolja azt, hogy a díjátadó egy Oscar-gála. Kinek mondott volna köszönetet!

– Béres Timi néninek, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia vezetőjének elsősorban. Mindig támogatott, mellettem állt, bármire szükségem volt számíthattam rá. De az akadémia dolgozóinak és mindazoknak köszönet jár, akik segítettek, hogy elérjem ezt a szintet, és fel tudjam venni a versenyt a korosztályom kosarasaival.

Olyannyira fel tudta venni a versenyt, hogy január elején a második vonalbeli Kecskeméti KC együttesétől az NB I/A csoportban szereplő Ceglédhez igazolt. Amikor keresték a Pest megyei alakulattól, akkor is meglepődött?

– Hasonlóan, mint a díjátadón. Váratlanul ért Cziczás László vezetőedző telefonhívása. Az egyik délelőtt szólt, hogy vár az esti edzésre. Az U20-as szabály miatt neki szüksége volt egy fiatal játékosra, nekem pedig egy magasabb szintű csapatra, mert feljebb akartam lépni. De ha nem felelek meg, akkor biztos nem marasztal. Hatalmas váltás volt ez a számomra, a kezdetekben csak pislogtam. Az edzések intenzitása, az élvonalban szereplő játékosok ügyessége teljesen más, mint az amatőr bajnokságban.

Cegléden van már olyan ember, akinek köszönettel tartozik?

– Cziczás Lászlónak mindenképp. Nincs élvonalbeli tapasztalatom, de ennek ellenére ő bedob a mélyvízbe, megbízik bennem. Ez nagyon jólesik!

Profi sportoló lett. Ez milyen hatással van a tanulására?

– Maradtam a Bolyai János Gimnáziumban, de egyéni tanrendem van, hogy néhány délelőtti edzésen is ott tudjak lenni. Van még egy évem a suliból, de elhatároztam, ha Cegléden maradok, ha máshová igazolok, mindenképp iskolát váltok. Nagyon megterhelő ugyanis a folyamatos ingázás. Hol vonattal megyek, hol anyukám visz, hol a kecskeméti csapattársam, Serbán Anett. A gimi vezetőinek, anyukámnak és Anettnek is jár ám a nagy-nagy köszönet.

Még másfél év van hátra az iskolából, utána biztos könnyebb lesz.

– Bízom benne, habár szeretnék főiskolára vagy egyetemre menni, tehát lehet, hogy nehezebb. A kosárlabdából pedig szeretném kihozni a maximumot, kíváncsi vagyok, meddig tudok eljutni. Jó lenne, ha a felnőtt válogatottságig sikerülne.

(BAON.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés