kesport.hu

Parázs meccsen maradt alul a KTE-Duna Aszfalt

Szombaton este a Messzi István Sportcsarnokban az Atomerőmű SE csapatát látták vendégül a kecskeméti férfi kosarasok. Sokáig vezetett ugyan a Forray-alakulat, de a végén a Paks örülhetett.

A mérkőzés Bernard Thompson kettesével indult, és Egészen 7-0-ig nem tudott pontot szerezni a Paks, de ekkor Barnies hárompontosa törte meg a rossz szériát. Az első negyed felénél 14-7 volt az állás, majd a vendégek hibáit remekül kihasználó Molnár gyorsan szerzett négy pontja tizenegyre duzzasztotta az előnyt. Medve révén egy triplával közelebb került a paksi együttes, Thompson erre egy betörés után szerzett kosárral válaszolt, 20-10. Az első etap végére négy ponttal csökkent a hírös városiak előnye, így 20-14 állt tíz percet követően.

A rövid szünet után hasonlóan jó tempóban folytatódott az összecsapás; Karahodzic duplája után a túloldalon Hinds zsákolt hatalmasat. Paksi oldalról Guinnek sült el a keze a vonalon kívülről, a túloldalon Djerasimovic sem hibázott ugyanebből a távból. Öt perccel a félidő előtt a vendégek 29-23-as állásnál időt kértek, eztán állandosult ez a pontkülönbség. A monotonitást megtörvén Horváth triplája után nem az Atom, hanem a Kecskemét szerzett kosarat Pongó révén. Forray egy perccel a félidő vége előtt kérte ki a maga idejét, 35-30-nél. A következő percben még egy paksi kosár esett, így hárompontos előnnyel mehetett az öltözőbe a KTE, 35-32.

A harmadik felvonás első momentumaként Karahodzic szerzett könnyedén kettő egységet a lila-fehéreknek, majd Thompson süllyesztett el egy újabb triplát. Erre Barnies válaszolt rövid időn belül szerzett öt pontjával, 46-37. Részben Ogunyemi jó büntetőzésének köszönhetően öt perccel a negyed vége előtt egy volt már csak a differencia, (46-45), majd az amerikai pontjaival a mérkőzés során először már az Atomerőmű SE vezetett. Dramicanin megmozdulásával zárult a harmadik felvonás, ezzel megtörve a kecskemétiek hét percig tartó pontképtelenségét, 48-52.

Az utolsó negyed nagyon feszülten kezdődött, erre a megkérdőjelezhető bírói ítéletek rátettek egy lapáttal. Valamivel több mint hat perc volt hátra, amikor Ruják betörésével 53-57-re módosult az eredmény. Karahodzic falttal együtt szerzett kosarat négy perccel a vége előtt, majd Forray időkérése után fontos pillanatban hibázott büntetőt. Ruják hármasával már 57-64 volt, ez a hátrány pedig ledolgozhatatlannak bizonyult, a mérkőzés végül 64-70-el ért véget.

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE 64-70 (20-14, 15-18, 13-20, 16-18)

KTE: Pongó 7/3, Thompson 15/6, Djeraszimovics 12/6, Dramicsanin 7/3, Karahodzsics 10. Cserék: Molnár 6, Wittman 4, Horváth K. 3/3

ASE: Ruják 7/3, Hinds 5/3, Barnies 18/3, Eilingsfeld 11/3, Guinn 5/3. Cserék: Ogunyemi 18, Medve 6/6.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés