kesport.hu

Fontos kötelező győzelmen van túl a Scoregoal

A kecskeméti futsalosok 7-3-ra győzték le az Újpestet, így bizakodva várhatják a pénteki, Dunakeszi elleni sorsdöntő rangadót.

Borzasztóan kezdődött a kecskemétiek részére a meccs, miután egy saját térfélen eladott labdából tudott könnyű gólt szerezni az Újpest már az első percben, 0-1. Az első öt perc puhatolozása után aztán beindultak a kék oroszlánok, és előbb Marsa tekert szépen az újpesti kapuba, majd szintén a 7. percben Móra lőtte fel a bal felsőbe a szélen megkapott labdát, 2-1. A fordítás után is sorra dolgozták ki a helyzeteket a hazaiak, ám újabb gólt már nem tudtak elérni, így soványka előnnyel várhatták a második felvonást.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hasonlóan alakult a forgatókönyv, mint az első etapban, ugyanis megint gyors góllal jelentkezett az Újpest, 3-2. Riadót fújtak eztán a Scoregoalnál, és lehengerlő játékot bemutatva két perc alatt háromszor is mattolták a fővárosiak védelmét. Ebben a fiatal Szabó Szabolcs járt az élen, aki kétszer is megzörgette a hálót, ebből az egyik bődületes átlövésből született. Marsa Levente sem akart lemaradni csapattársától, a 25. percben megszerezte saját maga második, csapata hatodik találatát (6-2). A lila-fehérek kapitánya, Szabó Zsolt még szépíteni tudott a 28. percben, de ez csak a kozmetikázásra volt elég részükről. A végén még Takács talált be egy formás támadás után a Kecskemétből, ezzel kialakítva a 7-3-as végeredményt.

A Scoregoal ezzel a kötelező sikerrel megőrizte az esélyt, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba, ám pénteken a Dunakeszi Kinizsi otthonában további bravúrgyőzelemre lesz szükség.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Nem mindig egyszerű a kötelezőt behúzni, ez most is beigazolódott. Támadójátékunk sokat lépett előre, de még nem elég magas százalékban tudjuk gólra váltani ezeket. A fiatalos lendület olykor kapkodáshoz vezet. Ami nem sikerült az első felvonásban, az a másodikban igen, és egy jó periódussal sikerült gyakorlatilag eldönteni a mérkőzést. Sérülések és egyéb okok miatt kevesen vagyunk, próbáljuk a fiatalokat beépíteni, de még számukra sokat kell fejlődni, hogy megállják stabilan a helyüket a felnőtt NB II-ben. Reméljük, hogy pénteken már többen leszünk, és fel tudjuk venni a masszív Dunakeszivel a versenyt!

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Újpest FC-220 Volt 7-3 (2-1)
férfi futsal NBII. keleti-csoport, 19. forduló
tabella

gsz.: Marsa 2, Móra 2, Szabó Sz. 2, Takács, illetve Juhász, Vadászi, Szabó Zs.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés