kesport.hu

Mercedes-KLA: Tornákon szerepelt az U10 és az U9

Az U10-es együttes Kiskunhalason, míg az U9 Kétegyházán lépett pályára tornákon, utóbbi a második helyen zárt, mindösszesen rosszabb gólkülönbséggel maradtak le az aranyról.

Az U9 a Grosics Akadémia meghívásának tett eleget, a hazaiak mellett az MTK és a DAFC Szeged állt még rajthoz. A körben teljesen palánkos pálya új impulzusokat adott a játékosoknak, így a megszokottól eltérő ritmusú játék alakult ki.

Az első meccset magabiztosan nyerte meg a Mercedes-KLA a DAFC ellen, majd a folytatásban jöhetett az MTK. Nagyon szeretett volna törleszteni a csapat, ugyanis a tavalyi Főnix Kupa döntőjében a kék-fehérek nyertek 4-0-ra. A lila-fehér lurkók végig nagy elánnal futballoztak, több helyzetet is kidolgoztak, végül aztán bravúros, 1-1-es döntetlent értek el. A tornagyőzelemhez 10 góllal kellett volna legyőzni a Grosics Akadémiát, ebből végül „csak” ötgólos különbség jött össze, így rosszabb különbséggel lett második csapatunk.

Verebélyi Gábor most is elégedetten értékelhetett:

„Kitűnő tornán vagyunk túl, az ilyen mérkőzések nyújtanak fejlődést a fiatal labdarúgóknak. Minden játékos hozta a maximumot, aminek az MTK elleni Dávid és Góliát harcnál meg is lett az eredménye, ha egy picit szerencsésebbek vagyunk, akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Gratulálok a fiúknak igazán remek teljesítmény volt, amit a hazaúton egy tortával, illetve Czéh Laci köszöntésével tettünk teljessé.”

Eredmények:

MKLA – DAFC Szeged 3-1

MKLA – MTK Budapest 1-1

MKLA – Grosics Akadémia 7-2

Az U10-es csapat a Szilády Kupán vett részt, melyet Péntek József értékelt:

„Azonos képességű csapatok tornája volt. A kisebbek az elején vitézkedtek, a nagyobbak pedig a végére lendültek bele. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az első sorunk (Dóka, Laczkó, Hegedűs, Pesti), minden csapat ellen kidolgoztak megfelelő mennyiségű helyzetet, a labdakihozatalok is rendre sikerültek. Laczkó Máté egyéni díjat is kapott, bekerült a torna válogatottjába. Kapusainktól, illetve a többi játékostól ennél több kell még a jövőben, sokat kell fejlődnünk, hogy az ilyen színvonalú tornákon, Bozsik-programokon, illetve a Kölyökligában is minél jobban tudjunk szerepelni. Akkor meglesz az a pici plusz is, ami dobogót ér nekünk egy ilyen tornán.”

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés