kesport.hu

Megnyerte első hazai edzőmeccsét a KLC

Szombaton első hazai edzőmeccsét játszotta a Kecskeméti LC, ellenfelük a Békéscsaba II. együttese volt. Az első játékrész nem hozott gól, fordulás után végül Maczelka Gábor duplájával sikerült nyerniük.

Szabó Tibor ezúttal Terbe Botond kivételével minden fiatalt az utánpótlás együttesekhez vezényelt, így most kevesebb játékos lépett pályára a szombati edzőmeccsen. A Békés megyei élvonalban második vendégek nem játszottak alárendelt szerepelt, többször is letámadással próbálták zavarni, a kapu előtt azonban a kecskeméti akarat érvényesült jobban. Vladul fejese, majd Tóth lövése sem volt veszélytelen, de a legnagyobb lehetőség Szabó előtt adódott, aki azonban ziccerben a hosszú alsó mellé gurított. A félidő végén a vendégeknek is volt egy ígéretes lövése, de ezt Belecan tolta ki szögletre, így nem született gól.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Szünetben mindkét oldalon voltak cserék, ez végül a vendégeknek jött be jobban, ugyanis egy formás akció végén Lipták passzolt közelről a kapuba egy baloldali beadást (0-1). Erre Balog akár rögtön válaszolhatott volna, de elakadt a kapusban a kísérlete. Fordulás után összességében már kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk, helyenként meddő kecskeméti fölény alakult ki, ami zavarba is hozta a csabaiakat. Egy rosszul hazaadott labdára aztán Maczelka csapott le, aki elegánsan pöccintette el azt végül a kifutó kapus felett (1-1). A hajrában jobban akartuk a győzelmet, sorra jöttek a veszélyes beadások és pontrúgások, végül aztán S. Juhász jobboldali szólója és beadása után, ismét Maczelka érkezett a hosszún (2-1).

A Kecskeméti LC szerdán Hódmezővásárhelyen lép pályára 17:00-kor, szombaton pedig az ESMTK lesz az ellenfél a Széktóiban 11:00-kor. A két mérkőzés között Szabó Tibor együttese néhány napot Tiszakécskén tölt majd csapatépítő céllal, amolyan mini edzőtáborban.

Szabó Tibor vezetőedző: Örülünk, hogy megvan az első győzelmünk a felkészülés során. Természetesen nem az eredmény az elsődleges, de mindenki örül a sikereknek. Egy jobb helyzetkihasználással egy magabiztosabb győzelem is lehetett volna ebből, de az utolsó passzaink, illetve kapu előtti megoldásaink nem voltak megfelelőek, hiányzott az a frissesség, ami ezekben a szituációkban kellett volna. Jövő héten folytatjuk a munkát, szerdán és szombaton is edzőmeccsünk van, a két találkozó közt Tiszakécskén tudunk majd tölteni néhány napot.

Kecskeméti LC – Békéscsaba II. 2-1 (0-0)
Edzőmeccs, Széktói műfű

KLC: Belecan – Rozsi, Urbán (Hajnal 60.), Farkas – Toricska, Terbe (S. Juhász 46.), Nádudvari (Maczelka 46.), Tóth (Nagy D. 46.) – Szabó – Vladul (Balog M. 46.), Salami.

Békéscsaba: Baráth – Láza, Belanka, Maruntelu, Kun – Mácsai, Barbu, Balog Zs. – Zsilinszki, Miklya, Nyéki.
Csere: Barta, Kovács, Lipták

Gól: Maczelka (2) ill. Lipták

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés