kesport.hu

Öt kecskemétivel startol az Énekes István ifjúsági ökölvívó emlékverseny

Szerdán rajtol az Énekes István ifjúsági ökölvívó emlékverseny Budapesten, a Madárfészek Akadémián. 

Február 14-től egészen február 17-ig élvezhetjük a Halassy Olivér Sportközpontban (1043, Budapest, Pozsonyi utca 4/C) ifjú reménységeink viadalát, ennek kapcsán szólaltatták meg a szövetség honlapján a “karmestereket”.

„A folyamatos munkának meglett az eredménye, már az ifjúságiak mezőnyében is az egyes súlycsoportokban több kiváló öklözőt láthatunk, akik parázs meccseket vívhatnak majd egymással. Úgy gondolom, az a legfontosabb, hogy egyben tartsuk a társaságot a későbbi, felnőtt versenyekre is, folyamatosan ezen dolgozunk a lányoknál. A távlati célunk természetesen az eredményes 2020-as tokiói olimpiai kvalifikáció, ezt szem előtt tartva építjük fel a mindennapokat” – nyitotta a sort női szövetségi kapitányunk, Kovács Mária.

Ifjabb Balzsay Károly, a férfiak első embere a mostani kihívás mellett a közeljövőt érintő célokat is megfogalmazott: „Hagyományosan ez az első nagy országos verseny az év elején az ifiknek. A magyar bajnokságot követően ilyenkor jönnek össze újra az öklözők, köztük azok a juniorok, akik most váltanak korosztályt és találkoznak a másodéves riválisaikkal. Ebben az esztendőben kiemelten fontos az Énekes István emlékverseny, mert első körös válogató lehet a srácoknak, hiszen idén az ifjúsági mezőnynek lesz olimpia, világbajnokság és kontinens viadal is.
Ami nem túl szerencsés, hogy az Eb nagyon korán van, április végére már össze kell állnia a csapatnak. Én már most azt várom a versenyzőktől, hogy komoly formában, harcos, taktikailag és technikailag is jó bunyót mutassanak majd be.
Rendkívül sűrű a fiatalok programja, szombaton lemennek a döntők, aztán hétfőn már egy nemzetközi edzőtáborban leszünk, ahol svájci, norvég és francia ökölvívók is együtt tréningeznek majd velünk. A nemzeti erőfelmérő után egyből lesz egy nemzetközi is a fiúknak más ritmusú ökölvívással. A következő nagy lépcső pedig márciusban a Bornemissza emlékverseny lesz, amelyen a magyar indulók mellett több nemzet harcosai is részt vesznek, majd vár ránk még egy nemzetközi megmérettetés és április végén az Európa-bajnokság.”

Szerda délután 15.00-kor megszólal az első gong, és kezdetét veszi a 2018-as Énekes István ifjúsági ökölvívó emlékverseny. Kecskemétet öt fiatal képviseli: Borsos Tamás, Jakab Alex, Orbán Adrián, Szőnyi Martin és Fehér Koppány.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés