kesport.hu

Azonos esélyekkel várják a megyei El Clásicot

A férfi kézilabdázók szempontjából a szezon egyik legjobban várt találkozóját rendezik szombaton 18.00 órától Lajosmizsén.

Közeleg tehát a megyei el clásico, a szomszédvárak összecsapása, a kézilabda Fradi-Újpestje, a Mizse KC – KTE-automatika.hu bajnoki mérkőzés. Ősszel kétszer is találkozott a megye két legerősebb csapata, a Magyar Kupában a Kecskemét, ám a bajnokságban a Mizse KC kerekedett felül. A KTE jelenleg a 8., míg a Lajosmizse 12. a tabellán, ám a jászok és kunok küzdelmében nem számít a helyezés, mindkét csapat – hatalmas szívének köszönhetően – azonos esélyekkel vág neki a hatvan percnek.

Avar György, a Mizse KC vezetőedzője: – Ez a mérkőzés ugyanolyan fontos, mint a többi. Most is motiváltan készülünk, ugyanúgy, mint máskor, noha ennek a mérkőzésnek a hangulata mindig más, hiszen a szurkolók erre a meccsre mindig nagyon készülnek. Sajnos sok a sérültünk és a betegünk, sőt, hiányzónk is lesz, de megpróbáljuk itthon tartani a két pontot.“ Arra a kérdésre, hogy min múlt, hogy az elmúlt évek el clasicóinak bajnoki mérlege a Mizse felé billen, Avar György szerényen annyit mondott: a szerencsén.

Ocsovai Zsolt, a KTE-automatika.hu vezetőedzője így latolgatta az esélyeket: – Számunkra nagyszerűen sikerült a főpróba, hiszen hazai pályán magabiztosan nyertünk az Ózd ellen, még akkor is, ha a meccsen voltak kisebb hullámvölgyeink. Tudom, hogy a szurkolók is nagyon várják a Lajosmizse elleni találkozót és abban bízom, hogy a fiúk tanultak a szeptemberi egygólos vereségből és most egy teljesen más felfogású csapat lép a mizsei parkettre. Alaposan felkészülünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy a szomszédvári rangadó mindig háromesélyes, egyik csapat sem mehet biztosra. Jó meccs lesz, ebben biztos vagyok. A heti felkészülésünket nagyban befolyásolja, hogy nagyon beteg vagyok, de a srácok egészségesek és bízom benne, hogy nem ragasztom rájuk az influenzát – mosolyodott el.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés