kesport.hu

Sitku szerint szoros lesz a KTE-Szolnok

“Az a csapat nyeri a Magyar Kupát, amely idegen pályán meghatározóbb teljesítményt nyújt.”

Ma megkezdődik a 61. Zsíros Tibor Magyar Kupa Debrecenben. Az utolsó negyeddöntőben a Kecskemét és a Szolnoki Olaj találkozik. A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte a BB1.hu-n.

– Nagy csatát és szoros mérkőzést várok. Nagy meglepetés volt számomra is, hogy a Kecskemét nyerni tudott az Alba otthonában. Az viszont nem meglepő, hogy a KTE tud szervezetten, felkészülten kosárlabdázni. Ha ezt a fegyelmezettséget meg tudják őrizni a kupadöntőre, akkor nagyon szoros mérkőzés várható. Természetesen azt gondolom, hogy a találkozó esélyese mindenképp a Szolnok, de nagyon kemény és szoros összecsapást várok.

Mint ismert, az Olaj-KTE győztese az Alba-Körmend nyertesével találkozik az elődöntőben. Sitku szerint megtippelhetetlen az a meccs, de a vasiaknak csakis csapatjátékkal lesz esélyük a címvédő ellen.

– Az egyik meccsükön volt szerencsém az M4 stúdiójából figyelni az eseményeket. A Körmend kétarcú csapat, és főként az egyéni teljesítményekre épít. Ez rizikós játék, de ha ez bejön, akkor megállíthatatlan, viszont ha nem tudják megoldani, akkor bajba kerülhetnek. Azt gondolom, hogy a Körmendnek csapatjátékot kell játszania, és ha így tesznek, akkor nehéz megmondani, hogy melyikük jut tovább. Ha nem lesz képes csapatjátékra a Körmend, akkor egyértelműen az Albáé lesz a meccs. Összegezve: ha a vasiak győzni akarnak, akkor csapatjátékot kell játszaniuk és felállt védelem elleni játékra kell kényszeríteniük az Albát, meg kell akadályozniuk a gyors indításokat. Nehéz megtippelni, hogy melyik csapat jut az elődöntőbe.

Sitkut arra kérték, hogy tippelje meg a végső győztest is.

– Ha az Alba-Körmendet nem tudtam megtippelni, akkor ez még nehezebb. A kupában mindig nehéz jósolni, mert mindenről egy meccs dönt. Az sem számít, hogy melyik csapatot tartjuk erősebbnek. Nem szeretnék tippelni, nem akarok senkit megbántani. Az biztos, hogy a Szolnok, Alba, Körmend trió jó eséllyel indul az aranyéremért, és a Falco is nagyon jó az elmúlt időszakban. Az fog győzni, aki idegen pályán meghatározóbb teljesítményre lesz képes – mondta Sitku Ernő.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés