kesport.hu

A Kecskemét nyerte a szomszédvári derbit

Szombaton este rendezték Lajosmizsén a megyei kézilabda El Clásicot, ahol a vendégek örülhettek ezúttal a győzelemnek, visszavágva az őszi egygólos vereségért.

Habár a Mizse KC szerezte meg a mérkőzés első góljait, eztán a Kecskemétről szólt a szombat esti bajnoki összecsapás. 4-4 után ugyanis egyre jobban megléptek az Ocsovai-tanítványok, 4-8-nál pedig Avar György, a hazaiak trénere időt volt kénytelen kérni. Zaklajda a kapuban hétméterest is hárított, de eztán is idegben tartotta a mizsei támadókat jó teljesítményével. A KTE-automatika.hu játékosainak ellenben elől nem remegett meg a keze: Petrik-Varga és Horváth Andor góljaival már hét is volt a differencia, ami a szünetre négyre olvadt, 8-12.

Hasonló volt a forgatókönyv, mint az első felvonásban, lajosmizsei góllal indult a második 30 perc. Alaposan megdolgozták egymást a csapatok, igazi presztízscsatának lehettek szemtanúi a kilátogatók, de az összecsapás ettől függetlenül végtelenül sportszerűen zajlott. A 40. percben továbbra is négy volt a különbség a felek között, majd egy Bujdosó büntetővel egyel még jobban ellépett a KTE-automatika.hu, 10-15. 10-17-nél Avar György kért időt, és rendezte a sorokat, játékosai varázsütésre elkezdték termelni a gólokat, ám a vendégek nem hagyták magukat, 15-20-szal fordultak az utolsó tíz minutumra. Nagy hajrába kezdett a Lajosmizse, de már nem tudtak kellemetlen perceket okozni a fegyelmezett Kecskemétnek, így a végén 18-22-vel zárult a megyei rangadó.

Ocsovai Zsolt értékelése: Gratulálok a csapatnak, betartottak mindent, amit a héten átbeszéltünk. A Mizse nem tudott meglepni minket a letámadással, hamar szét tudtuk szedni ezt a rendszerüket, míg védekezésünkkel felőröltük az energiáikat. A kapusokkal külön leültem, úgy tűnt, megtette hatását. Támadásban még pontatlanok vagyunk picit, erre jobban oda kell majd figyelni a jövőben, de minden tapsot megérdemelnek a fiúk, értékes győzelmet arattak!

Mizse KC – KTE-automatika.hu 18-22 (8-12)
férfi kézilabda NBI/B keleti-csoport, 16. ford.

Kecskemét gsz.: Horváth A. 5, Petrik Varga 3, Mazák 1, Bujdosó 5, Füstös 3, Kátai 5.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés