kesport.hu

Kiegyenlített meccsen szenvedett vereséget a KLC

Szombaton az NBIII. keleti csoportjában második helyen álló ESMTK-t fogadta a Kecskeméti LC. Szabó Tibor csapata a szünetben vezetett jó erőkből álló ellenfelével szemben, azonban a második félidőben két figyelmetlenségünkből fordítottak a vendégek.

A meccs vendég helyzettel indult, ám a kapunk előtt megszerzett labdából nem tudtak gólt szerezni a pesterzsébetiek, Belecan hárította a ziccert. A folytatásban kiegyenlített csatát hozott a találkozó, mezőnyben kifejezetten jól futballoztunk, de a kapuk előtt kevés helyzet adódott. A vendégek távoli lövésekkel operáltak, kecskeméti oldalon pedig Salami találhatott volna be, de rosszul vett át néhány méterre a kaputól egy beadást, így menteni tudtak a védők. A folytatásban Nádudvari távoli lövése ért tapsot a lelátón, végül bő félóra elteltével a vezetést is megszereztük. Szabó Dávid már szerdán is kitűnő szabadrúgással vétette észre magát – akkor még csak a lécet zörgette meg – most azonban szépen tekert a kapu jobboldalába (1-0).

Szünetben mindkét oldalon több cserét hajtottak végre az edzők, a játék képe azonban nem változott sokat. Némi fölényt tudtunk kiharcolni helyenként, mezőnyben pedig kifejezetten szépen járattuk a labdát. Helyzetek nem, inkább csak lehetőségek adódtak a kapuk előtt, a játékrész közepén aztán két figyelmetlenségünket is kihasználta az ESMTK. Előbb egy Belecan védés után kipattanó labdát jutattak a kapuba, majd egy szöglet után voltak eredményesek (1-1, 1-2). Volt esélyünk a gólszerzésre, de Salami gólját les miatt nem adták meg, illetve Maczelka és Farkas lövéseit is hárította a kapus, így nem változott már az eredmény.

A Kecskeméti LC legközelebb szerdán lép pályára Dabason, kezdés 13:30-kor.

Szabó Tibor: Jó mérkőzés volt, kicsit mindkét csapat fásultnak tűnt. Ettől eltekintve bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk ilyen csapatok ellen is helytállni. Főleg az első félidőben sikerült ez, akkor vezettünk is. A másodikban sem volt különösebb probléma, azonban volt két figyelmetlenségünk, amit az ESMTK egyből kihasznált, megfordítva a meccset. Jól szolgálta ez is a felkészülésünket, ilyen csapatokkal akartunk játszani, hétfőn folytatjuk a munkát.

Kecskeméti LC – ESMTK 1-2 (1-0)
Edzőmeccs, Széktói műfű

KLC: Belecan – Fűzfa (S. Juhász 46.), Hajnal, Urbán, Farkas – Nádudvari, Terbe (Maczelka 46.), Szabó D. (Nagy D. 46.) – Balog (Toricska 46.), Salami (Terbe 70.), Vladul (Tóth 25.)

Gólszerző hazai részről: Szabó D.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés