kesport.hu

Drámai csatában maradt alul a HÉP-KRC

A Fino Kaposvár a nagy rivális Kecskemét csapatát fogadta hétfőn, és drámai küzdelemben, több mint két órás csatát követően a hazai csapat örülhetett.

Hétfőn 20.00 órakor indult útjára a labda a Fino Kaposvár – HÉP Kecskeméti RC férfi röplabda rangadón, ahol a tét nem kisebb volt, mint a bajnoki alapszakasz második helye.

Nagy lendülettel kezdett a Kaposvár és gyorsan el is lépett négy ponttal a Demeter-legénység. A Kecskemét nem tudott lépést tartani a rekordbajnokkal, a Fino így a szett végére már közel 10 pontos előnyben volt. Eztán öt szettlabdát hárítottak Deákék, de egyenlítésre már nem volt esélyük, 25:20 lett a vége az első felvonásnak. (1-0)

A második szettre is sikerült átvinnie a KRC-nek az első szett végén mutatott jó formát, ennek köszönhetően pedig szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végére is maradt a szoros állás, azonban Keen Cameron ásznyitásai eldöntötték a szett sorsát, 25:21. (2-0)

A Kecskemétnek nem volt veszteni valója, ennek megfelelően keményen be is kezdtek Dávidék, és négy ponttal elhúztak. Demeter György időkérése után se csökkent a különbség, 4-5 pont környékén állandósult a differencia. 16-9-nél újra a Fino vezetőedzője kért időt, ami után gyorsan szerzett is két pontot a kaposvári együttes, de nem sikerült eztán sokkal közelebb jönniük. A Fino elengedte a szett végét, amit így 18:25-re a Kecskemét nyert simán. (2-1)

A HÉP-KRC ott folytatta a negyedik szettet, ahol az előzőt abbahagyta, és azonnal elhúzott. A Fino Nikolov pontjaival zárkózott, de ez se volt elég az egyenlítéshez. 8-3-nál a Fino kért időt, ami után sikerült 2 pontra zárkózniuk. 10-11-nél már Sasa Nedeljkovic rendelte magához tanítványait, amivel sikerült is megzavarni a Finot olyannyira, hogy Nikolov begyűjtött egy piros lapos figyelmeztetetést is. Sok hibával teletűzdelt játék következett, amiből a Kaposvár jött ki jobban, így 16-16-nál újra a Kecskemét kért időt. A szett végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 23-21-nél Demeter György kért szünetet, de ez már nem volt elég az üdvösséghez, így jöhetett a mindent eldöntő felvonás, 21:25. (2-2)

Ezt a házigazda kezdte jobban, két ponttal elhúzott a Fino, Sasa Nedeljkovics időkérése után azonban megfordult a játék képe, és 6:8-as vendég vezetésnél cseréltek térfelet a felek. A Fino egyenlített, majd két ponttal újra elhúzott, a Kecskemét pedig időt kért. A Fino maradt minimális előnyben, míg a Kecskemét fokozatosan zárkózott. 14-12-nél aztán mérkőzéslabdához jutott a Kaposvár, amit sikerült hárítania, majd egyenlítenie a KRC-nek. Nagy József azonban pontot tett a mérkőzés végére, labdái a plafonon landoltak, így 16-14-re a Kaposvár nyerte a rövidített szettet, és vele együtt a mérkőzést is. (3-2)

Sasa Nedeljkovic: A harmadik szettben kezdtük el a saját játékunkat játszani, addig görcsösek voltunk. Sikerült is visszajönni a meccsbe, sőt az 5. szettben is vezettünk, majd szétcsúszott a játékunk 8:6 után, az utolsó két pont pedig nagyon balszerencsés volt, a labda érintette a mennyezetet, és így kaptunk ki. 16-17 ilyen labda volt, nagyon nehéz ilyen környezethez alkalmazkodni. Elszúrtuk a záró felvonást, volt sanszunk nyerni, de nem éltünk vele, nem koncentráltunk eléggé. Az élet persze megy tovább, szinte biztos, hogy a 3. helyről várjuk a rájátszást. Most a legfontosabb, hogy továbbra is a legjobb formánkat hozzuk a következő hetekben, és mindenki felépüljön az egy hónap múlva esedékes kupadöntőre!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés