kesport.hu

Scoregoal: Elúsztak a felsőházi álmok

Elúszott a Scoregoal felsőházról dédelgetett álma, ugyanis hiába játszottak végig mezőnyfölényben a hazaiak, az első félidőben már 0-4 állt az eredményjelzőn, amit a végére nagy küzdés árán 5-6-ra módosítottak.

Az mérkőzés eleje tapogatózással indult, egészen a 9. percig kellett várni a kecskemétiek első komolyabb lehetőségére, Ferenczi rázta le magáról védőjét, majd próbálta kilőni a hosszút, a vendégek kapusának kellett bravúrt bemutatnia. A 11. percben komoly lehetőség adódott a Csenger előtt, hogy magához ragadja a vezetést. A játékvezető egy vitatható büntetőt ítélt meg a vendégek javára, miután Marsa leszorított kezére pattant rá a labda. A csengeriek játékosa méterekkel fölévágta a büntetőt, maradt a 0-0. Ami viszont két perccel ezelőtt nem sikerült, az utóbb igen, egy kihagyott ziccer megbosszulta magát, gyors kontrát vezettek a vendégek, amivel megszeerezték a mérkőzés első gólját, 0-1. Adódtak lehetőségek itt is-ott is, de továbbra sem a hírös városiaknak állt a zászló. Előbb a 17. percben egy hazai szöglet után kontráztak a vendégek (0-2) , majd egy perccel később egy felívelt labdát váltottak gólra, és került nevük mellé a hármas felirat. Hidegzuhanyként hatott a két gyors gól, amit gyorsan követett egy újabb is: a 19. percben mégegyszer megzörgették a kék oroszlánok hálóját, így 0-4-es állással vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A második etapot biztatóan kezdte meg a kecskeméti csapat, ugyanis rögtön az első percben Dobosi nagyszerű passzát Kovács József váltotta gólra, 1-4. Nem örülhetett sokáig azonban a hazai publikum, ugyanis egy távoli lövést követően ismét négy volt a differencia a két gárda között, 1-5. A 31. percben aztán Koós Károly vezetőedző megunta a tétlenséget, időt kért, és vészkapussal küldte vissza csapatát a pályára, mint később kiderült, ez remek húzás volt. A létszámfölényes játéknak köszönhetően rengeteg helyzetet alakított ki a hazai csapat, aminek aztán a 36. percben meg is lett a gyümölcse: Marsát ütközték le helyzetben, majd Móra értékesítette a megítélt hatméteres büntetőt, 2-5. A Csenger viszont nem hagyta ezt sem válasz nélkül, a tehetetlen Peltzer mellett az üres kapuba jutatták a játékszert, 2-6. Eztán sem adta fel a Scoregoal, három perc alatt háromszor zörgették meg a vendégek hálóját. A 17 éves Sallai mind a három gólban tevékeny szerepet vállalt, továbbá megszerezte első gólját a felnőtt csapat színeiben, 3-6. Találata után szerzett egy labdát, amit Marsához továbbított, aki tovább passzolt Móra elé, így csak az üres kapuba kellett tessékelnie a labdát (4-6), majd Móra harmadik, a Scoregoal ötödik góljához pazar passzal járult hozzá, 5-6.

Nagyon akart a Kecskemét, de mezőnyfölényüket nem sikerült győzelemre váltaniuk. Mivel a Berettyóújfalu II-es csapata győzelmet aratott a Kincsem ellen, így elúszott a felsőházba kerülés esélye a hírös városiak számára matematikailag is.

A mérkőzésről Koós Károly vezetőedzőt kérdezte portálunk:

„Mindenképp csalódás az eredmény, már az első félidőben tetemes előnyre tett szert a Csenger, amit nem tudtunk ledolgozni. Csalódott vagyok, mert letértünk arról az útról, amin elindultunk, ettől függetlenül a második félidő egy szépségtapasz, nagyot küzdöttek a srácok. Sajnos így, hogy nyert a Berettyóújfalu elszálltak a felsőházba jutásról dédelgetett álmaink.”

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Csenger Futsal 5-6 (0-4)
Férfi Futsal NB II. Keleti csoport 21. forduló

Gsz.: Kovács J., Móra 3, Sallai, illetve Balogh 3, Osváth, Mándi 2.

Tabella

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés