kesport.hu

Drámai meccsen szenvedett vereséget a KTE-automatika.hu

A közvetlen rivális Algyőt fogadták pénteken este a Messzi István sportcsarnokban Ocsovai Zsolt tanítványai. A vendégek az utolsó percben vették vissza a vezetést, és ez elég is volt a két pont bezsebeléséhez.

Habár egy sikeres vendég hétméteressel indult a találkozó, ezután a Kecskemét vette kezébe a meccs irányítását, és gyorsan megléptek 2-3 góllal Horváth Andor bátor megindulásait követően. Kátai és Füstös is begyújtották a rakétákat, a kapuban pedig Zaklajda parádézott, többek között ennek is volt köszönhető, hogy már öt találat volt a KTE-automatika.hu fórja 10 perccel a félidő vége előtt. Beálló poszton Petrik-Varga is kivette a részét a gólgyártásból, és Mazák is szép megoldásokkal vétette észre magát, ám a túloldalon Kocsis és Balda révén még tudtak kozmetikázni az algyőiek, így 15-12-vel ért véget az első etap.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Jól kapta el a rajtot a második felvonásban is a hírös városia alakulat: Mazák hétméteresekből, Kátai átlövésből vette be az ex-kecskeméti Kiss Olivér kapuját. A háromgólos különbség aztán a 45. perc táján kezdett elolvadni, sőt egy 0-4-es rohanás után már a vendégeknél volt az előny, 22-23. A hajrának 23-23-mal mehettek neki a csapatok, és Balogh Ádám büntetőket hárítva lélektani fölénybe hozta a Kecskemétet. Három perccel a vége előtt 26-24-et mutatott az eredményjelző, már-már a zsebében érezhette a két egységet az Ocsovai-legénység, de eztán érthetetlen módon kapkodóvá vált játékuk, és ezt megbüntették a higgadtabb algyőiek, 14 másodperccel a vége előtt magukhoz ragadták a vezetést, 26-27. Horváth Andor iramodott meg eztán, hogy pontot mentsen, ám a gólerős Valaczkai csúnyán elgázolta, amiért piros lappal ki is küldték a bírók. A szabaddobás figurája Füstösre jött ki, akinek lövésébe beleblokkoltak, így nagyot hajrázva az Algyő gyűjtötte be a győzelemet, és ezzel beelőzték a KTE-t.

Ocsovai Zsolt vezetőedző értékelése: – Nehéz egy ilyen meccs után bármit mondani, hiszen szinte végig a kezünkben volt. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de nem hibáztathatunk senkit, kitették a lelküket a pályára a játékosok. Viszont ha szeretnénk merészebb álmokat szövögetni, akkor nem férnek bele ezek a ziccerhibák, amelyek a második félidőt jellemezték. Nem dőlt össze a világ, dolgozunk tovább, és jövő héten pénteken hazai környezetben csak a győzelem lehet az elfogadható a Pick Szeged U20-as gárdája ellen!

KTE-automatika.hu – ContiTech FKSE Algyő 26-27 (15-12)
férfi kézilabda NBI/B keleti-csoport, 18. forduló

KTE gsz.: Horváth A . 3, Petrik-Varga 4, Mazák 3, Bujdosó 1, Burik 1, Füstös 5, Kátai 8, Szamos 1.

Hozzászólások

  1. Pingback: Videó: A vereség ellenére is büszke csapatára Ocsovai Zsolt – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés