kesport.hu

HÉP-KRC: Sok múlik az utolsó forduló eredményein

A férfi röplabda bajnokság első osztályában az utolsó fordulóhoz érkezett az alapszakasz. Két héttel a Magyar Kupa-döntő előtt Dunaújvárosba látogat a jelen pillanatban a harmadik helyen álló HÉP-Kecskeméti RC, de aki azt gondolná, hogy már tét nélküli meccsre, az nagyon téved.

Fontos, hogy meggyőző fölénnyel húzzák be a dunaújvárosi találkozót, ugyanis a mérkőzéssel egy időben a második helyen álló Kaposvár vendége a Kazincbarcika, és legalább 3:1-es vendégsiker esetén a Kecskemét végezhet a második helyen. Deák Márkkal, a kecskemétiek liberójával beszélgetett a BAON.hu.

Mi a cél a hétvégén?

– Dunaújvárosból mindenképpen szeretnénk elhozni a három pontot. Ha az sikerül, akkor a Kaposvár–Kazincbarcika meccsen múlik, hogy maradunk-e harmadikok, vagy előre léphetünk a második helyre.

Tehát fontos a 3:0, vagy a 3:1, hiszen a másik ágon bármi lehet.

– Így van. Ezt hozni kell, és onnantól attól függ a helyezésünk, hogy a Kaposvár képes-e nyerni két szettet a Barcika ellenében. Ha igen, akkor mi a harmadik helyen végzünk. Ha nem, másodikok vagyunk. Márpedig nagyon nem mindegy, hogy az elődöntő előtt lesz-e egy hét szünetünk, amikor nyugodt körülmények között koncentrálhatunk a végjátékra, vagy pedig belekeveredünk egy hosszabb, keményebb párharcba, ami sok energiát emészt föl, nem is csak a meccsek, hanem az utazások miatt is. Arról nem is beszélve, hogy a második helyezett kezdi otthon a rájátszást, és azért az se mindegy.

Hiszen ott van az a fránya mennyezet Kaposváron…

– Így van. Hiába játszottam ott előtte rengeteget, mégis furcsa volt abban az alacsony mennyezetű csarnokban játszani. Azt az alacsony mennyezetet a vendégnek nem lehet megszokni. Itt, Kecskeméten látványosabb röplabdát lehet játszani, mint egy olyan teremben.

Lehet készülni az alacsonyabb plafonra?

– Valamennyire lehet, technikai megoldásokkal. Oda kell figyelni, hogy az ember hogyan tartja a kezét, koncentrálni kell arra, hogy gyorsabban reagáljon, arra, hogy visszafogjon minden labdát, de ez azért jelentősen megnehezíti az eredményes játékot. Ha kemény ütés jön át a háló másik oldaláról, akkor a másik félnek abban a csarnokban nem sok esélye marad. Tehát nagyon nem mindegy, hogy hogyan végződik vasárnap a Kaposvár–Kazinc­barcika meccs.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés