kesport.hu

KJC-KESI: Három érem és két pontszerző hely a serdülő Diákolimpiáról

Március első szombatján rendezték meg Cegléden a serdülő judosok rangos versenyét.

Az eseményen 270 induló, és súlycsoportonként 20-30 versenyző mérettette meg magát. A KJC-KESI növendékei két ezüstöt, egy bronzot, egy ötödik, és egy hetedik helyezést hoztak el.

Cigány Lázár 50 kg-ban (Kecskeméti Református Általános Iskola) hetedik helyen zárt, két vesztett és egy nyert mérkőzéssel. Komoly visszatérő, hiszen nemrég állhatott újra neki a versenyzésnek egy év kényszerpihenő után.

Jaksa Ákos 55 kg-ban (Kecskeméti Református Gimnázium) bronzérmet nyert. Egy vesztes és négy nyertes mérkőzéssel szépen hozta a tőle elvárhatót.

Hrabovszky Richárd 60 kg-ban az (Arany János Ált.Isk.) második helyezést ért el. Szépen menetelt a döntőig, három meccset is nyert zsinórban, ott azonban legyőzőjére talált.

Major Ádám (Katona József Gimnázium) 66 kg-ban hozta el az ezüstérmet. Három győztes mérkőzés után jutott a fináléba, ahol idősebb és tapasztaltabb partnerével már nem bírt.

Kriminál Áron +81 kg-ban a (Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Ált.Isk.) ötödik helyen zárt. Három meccséből egyet nyert, kettőn kikapott, ám második mérkőzésén meglepő bátorságról tett tanúbizonyságot.

– Mindent összevetve sikeres versenyen vagyunk túl. Látom tanítványaimon a fejlődést technikailag, taktikailag és mentálisan is. Az Országos Diákolimpia a második legrangosabb verseny a Magyar Bajnokság után. Úgy gondolom biztatóak ezek a szép eredmények a jövőt illetően – összegezte a napot Nagysolymosi Tibor edző.

Eredmények:

Cigány Lázár 50kg 7.hely
Jaksa Ákos 55kg 3.hely
Hrabovszky Richárd 60kg 2.hely
Major Ádám 66kg 2.hely
Kriminál Áron +81kg 5.hely

Edzők: Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés