kesport.hu

Borsot tört a KTE orra alá a JKSE – képekkel

Szerdán este a Messzi István Sportcsarnokban a JKSE csapatát látták vendégül a kecskeméti férfi kosarasok. Pokolian izgalmas végjátékot követően azonban 73-68 arányban maradt alul a KTE-Duna Aszfalt, így lecsúsztak a táblázat 7. helyére.

A kecskemétiek számára kedvezőtlenül kezdődött a meccs, rögtön egy Nelson duplával indított a vendég csapat, amire azonban Dramicanin rögtön egy gyönyörű triplával válaszolt. Fej-fej mellett haladt a két csapat egészen 8-10-es állásig, eztán kezébe vette az irányítást a Jászberény. Sejfic értékesített büntetői után már 7 egységnyi differencia állt a két csapat között, 10-17. Wittmann megunta a tétlenséget és két hárompontost is vállalt, majd Pongó gyönyörű labdaszerzése után betört és értékesítette ziccerét. Ezzel 2 pontra sikerült megközelítenie ellenfelét a Forray-alakulatnak, 18-20-nál szólalt meg az első negyed végét jelentő duda.

A második etap is jászberényi pontszerzéssel kezdődött, de rögtön megrázta magát a Kecskemét. Először Karahodzic egyenlített, majd Dramicanin süllyesztett el egy hármast, amivel át is vette a vezetést a hazai csapat 25-22. A negyed során végig fej-fej mellett haladt a két gárda, de végig Wittmannéknál volt az előny. Így az előző felvonással ellentétben most a Duna-Aszfalt birtokolta a 2 pontos előnyt, 34-32-es állásnál vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A harmadik negyed elején aztán elaludt a hazai csapat, amit a vendégek könyörtelenül ki is használtak. 4 ponttal sikerült elhúzniuk, ami után még tudott ugyan szépíteni a Kecskemét, de Rakic és Nelson pontjaira már nem érkezett válasz, Forray hiába élt először időkérési lehetőségével, nem tudta összerázni a fiúkat. A fejmosást követően már csak Wittmann volt eredményes a hírös városi alakulatból egy vonalon kívülről eleresztett dobásból, így 49-59-es eredménnyel zárult a harmadik negyed.

Mint azt már korábban is említettük, pokolian izgalmas végjáték következett a záró felvonásban. Ledolgozták hátrányukat Forray mester tanítványai, a végig remekül játszó Wittmann ismét bevágott kettő triplát, ami kulcsfontosságú volt előbb az egyenlítésben, majd az ideiglenes vezetés átvételében is, 60-59. Sajnos nem örülhettek sokáig a kilátogató hazai nézők, ugyanis Lulic két végrehajtott középtávoli dobásából mindkettő sikeresnek bizonyult, amire még rákontrázott Nelson egy triplával, 63-70. Hiába faultoltak a kecskemétiek, a vendégek az összes büntetőjüket értékesíteni tudták, így 73-68-ra végződött a találkozó, így a JKSE kétszer is két vállra tudta fektetni a KTE-t az alapszakasz során.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelten nyertek. Nem a Jászberény érdemét kisebbítve, de a harmadik negyedben nem védekeztünk, ez pedig megpecsételte a sorunkat. Ha megnézzük a mérkőzést végeredményét, a 73 kapott pont nem sok, de az egy negyed alatt kapott 27 rengeteg. Ezeket a hibákat holnap megnézzük, és kijavítjuk. Tízpontos hátrányból is visszajöttünk, egylabdás meccs lett a végére. Nem volt egy közönség szórakoztató mérkőzés, fizikális, kemény meccs volt. Sok támadó lepattanót engedtünk, a harmadik negyedbeli védekezésünk, és a támadó lepattanók megpecsételték s sorsunkat. Megyünk tovább, nem búslakodunk, szombaton újabb meccs lesz, amin javítani kell.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: A mérkőzés előtt mondtam, hogy tiszteletre méltó, amit a Kecskemét véghez vitt, hat mérkőzést nyert idegenben, nagy eredményei voltak, nekünk ez volt első idegenbeli győzelmünk, ezúttal most magunknak bizonyítottuk be, hogy tudunk idegenben is nyerni. Fontos győzelem volt, volt némi problémánk a mérkőzés előtt, de szinte végig jól védekeztünk, bátrak voltunk. A végén megérdemelten nyertünk, de nyerni kell következő meccsen is. Gratulálok a csapatomnak, és sok sikert kívánok a Kecskemétnek.

KTE-Duna Aszfalt – JP Auto-Jászberényi KSE 68–73 (18–20, 16–12, 15–27, 19–14)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Földházi T., Söjtöry T., Balogh Gy. (Pázsitka F.)

KTE: Pongó 4, Thompson 10, Djeraszimovics 12, Dramicsanin 13/9, Karahodzsics 11. Csere: Wittmann 18/18, Molnár M. -, Horváth K. -.

JKSE: Nelson 18/12, Rakics 14/9, Wallace 2, Lucsics 19, Sejfic 14. Csere: Molnár M. -, Kerpel-Fronius 2, Cseh 4.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés