kesport.hu

Sorsdöntő meccs előtt a HÉP-Röpke SE

Réczi Tünde 9-es mezben

Vasárnap este hatkor az ötfordulós rájátszást győzelemmel kezdő HÉP-Röpke SE a legfőbb riválisát, az első találkozóját szintén 3:0-ra nyerő Szegedet fogadja a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában.

Nagyobb rangadót el sem lehet képzelni, a tét is komoly, hiszen a rájátszás végső győztese osztályozót játszhat az NB I-es tagságért. A mérkőzés előtt Réczi Tündével, Kása Róbert vezetőedző csapatának egyik liberójával beszélgetett a BAON.hu munkatársa, Vincze Miklós.

Változott-e valami most, hogy már a rájátszásban vagytok? Edzésmunkában? Szemléletben?

– Szemléletben mindenképpen. Sokkal motiváltabb a csapat. Ez természetesen az edzésmunka során is kijön. Sokkal lendületesebbek az edzések, jóval többet dolgozunk, a hibáinkat is a korábbinál is nagyobb odafigyeléssel próbáljuk kijavítani, és az adott ellenfélre fölkészülni.

Kása Róbert, az edző rendre kihangsúlyozza, hogy mindig a következő meccs a fontos. Ezt sikerül betartani, vagy előre is gondolkodtok? Vannak „mi lenne, ha” jellegű beszélgetések?

– Nincsenek. Mindig a következő meccsre koncentrálunk, és mindig a 3:0-s győzelem, illetve a három pont megszerzése a cél, és minden meccsen az motivál minket. Sokkal előbbre nem szoktunk tekinteni, inkább az adott hétvégi meccs áll a figyelem fókuszában. Ráadásul most óriási hiba lenne bármivel mással, mint az előttünk álló meccsel foglalkozni. Mögöttünk a második éppen az a Szeged, akit most hétvégén fogadunk. A rájátszás öt fordulójából az elsőt mind mi, mind a Szeged behúztuk, így megmaradt az öt pont előny. Ennek a rangadónak tehát óriási a tétje, hiszen a Szeged is faraghat be a hátrányból, de mi is növelhetjük az előnyünket, majdnem behozhatatlanra. Az alapszakaszban itthon a Szegedet 3:0-ra sikerült legyőznünk. A szurkolók is mögöttünk álltak, motiváló volt számunkra a nagy biztatás, az nagy erőt adott nekünk, és több ember előtt jobb is játszani. Szegeden 3:2-re kaptunk ki egy szoros végjátékban.

Mire számítasz a hétvégén?

– Én személy szerint magamtól többet várok, a múlt hétvégi meccs nem sikerült olyan jól, mint vártam, szeretnék több odaadással játszani. A csapat részéről mindenki a 3:0-ás győzelemre hajt, ez is a cél. A szegediek is nagyon készülnek ellenünk. Ezen a találkozón szerintem az akarat és a koncentráció fog dönteni.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés