kesport.hu

Forray: Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt trénere azt mondja, ez a MAFC már nem az a MAFC, amelyik volt három-négy éve. Nehéz meccsre számít, de a cél egyértelmű!

Nagyjából két teljes napja volt csapatunknak felkészülni a szombati, MAFC elleni, igen fontos találkozóra. Forray Gábor nyilatkozott a KTE-Duna Aszfalt honlapján, mire volt elég ez a kevéske idő.

– Csütörtökön mindenekelőtt a regenerációra fektettük a hangsúlyt, emellett videózás és taktika szerepelt a programban. Megbeszéltük a Jászberény elleni mérkőzés hibáit, amelyek a harmadik negyedben ütköztek ki. A negyedik játékrészben sikerült változtatni, mindössze tizenkét pontot kaptunk, közte két extra hárompontossal. Lehet, hogy én hibáztam abban, hogy nem sulykoltam eléggé a játékosokba, hogy mit is kellene csinálni. Viszont mindenki kiváló sportember, sajnos a sors megbüntetett minket, a végjátékban nem volt szerencsénk.

Ősszel hazai pályán 83-77-re győzték le a fővárosiakat. Azóta viszont több változás is történt náluk: Jovica Arsics távozott, Garai Péter vette át a csapat irányítását. Előbbi inkább a kontrollált kosárlabdát képviselte, míg Garaival felszabadultabban játszik a MAFC. Vajon miben lesz más a most szombati összecsapás?

– Abban mindenképpen, hogy Garai-mester stílust váltott, öltönyben jár a mérkőzésekre, olasz lett – mondta nevetve Forray Gábor. A viccet félretéve, ez a mostani MAFC teljesen más stílusú csapat. Jovica Arsics jól képzett tréner volt, keményen dolgozott a játékosokkal, talán túl keményen is. Nekik kvázi felüdülés a mostani szituáció, ez meg is látszik a teljesítményükön. Az edzés bennük van, viszont egy kicsit szabadabbjára vannak engedve, azonban mégsem annyira, mint ami eddig jellemezte Garai Péter csapatait. Néhány játékot megtartottak a szezon korábbi részéről. A célunk egyértelmű, nyerni szeretnénk. Szerintem van is rá esélyünk, viszont olyan rövidzárlat, amit legutóbb elkövettünk, az nem fér bele. Bízom benne, hogy sok néző lesz, a Gabányi László Sportcsarnok az utóbbi időben rendre megtelik, van egy különleges atmoszférája. Kikaptunk a Jászberénytől, de ezt az öltőzőben nem fogjuk fel a következő mohácsi vésznek. Ha megnézzük, hogy hol álltunk tavaly, és hol állunk most, nyomon követhető a csapat fejlődése. Egy éve azért harcoltunk, hogy becsússzunk a tízbe, most kis túlzással a felsőházért.

MAFC – KTE-Duna Aszfalt
Gabányi László Sportcsarnok, szombat, 18:00
Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Török Róbert, Goda László
MKOSZ ellenőr: Gencsev Plámen

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés