kesport.hu

Hiába küzdött, nem tudott pontot szerezni a KNKSE

Hiába küzdött nagyon a Hufbau-Akker KNKSE csapata a Budaörssel szemben, a sok kihagyott helyzet és a védekezésben kiküszöbölhető hibák megbosszulták magukat, így nem tudott pontot szerezni a hírös városi alakulat.

Remekül indította a mérkőzést a kecskeméti alakulat, ugyanis rögtön az első akciókat követően két hétméterest is kiharcoltak, amiket Szabó Edina értékesített, 2-0. Sokáig tartotta sikeresen kétgólos előnyét a KNKSE, a vendég gárdának nem volt ellenszere a hazaik remek védekezésére, és gólerős támadójátékára. A 19. percben megtört a lendület a Kecskemétnél, és egy perc leforgása alatt egalizálták hátrányukat a budaörsiek, 8-8. Ekkor Marosán György vezetőedző időt kért, hogy rendezzék soraikat. Sikerült felráznia a csapatot, ennek köszönhetően egygólos KNKSE előnnyel ért véget az első felvonás, 11-10.

Egy biztató Siska bombával kezdődött meg a második etap, ekkor még nem sejtette a publikum, hogy milyen szörnyű percek következnek a KNKSE számára. Négy perc alatt négy gólt rámolt be a Budaörs, ezzel sokkolva a hazaiakat, 13-17. Marosán időkéréssel próbálta sajátjait ráncba kapni, de akárhányszor góllal zárta támadását a Kecskemét, rögtön érkezett rá válasz, így állandósult a 4 gólos előny egészen a mérkőzés végéig, 24-28-as végeredménnyel zárult az összecsapás.

Értékelések a hazai oldalról

Marosán György: Nem tudok rosszat mondani a csapatomra, ugyanis óriásit küzdöttek, és mindent elkövettek a győzelemért. Szervezettségben ott voltunk a második félidőben, de sajnos buta hibák csúsztak a védekezésünkbe. Bizakodó vagyok, ha minden meccsen tudunk ilyen játékot nyújtani, és ilyen mentalitással játszani, akkor biztos vagyok benne, hogy jövőre is az NBI-ben fogunk szerepelni.

Gulya Krisztina: Szomorú vagyok, ugyanis nagyon akartuk a győzelmet. Úgy jöttünk ki, bármi történjen, begyűjtjük a 2 pontot, sajnos nem így történt. Buta hibák csúsztak bele védekezésünkben, amit az NBI-ben könyörtelenül megbüntetnek, ilyen téren még rutintalanok vagyunk. Azt viszont megígérhetem a szurkolóinknak, hogy Békéscsabáról győztesen térünk haza!

Hufbau-Akker KNKSE – Budaörs 24-28 (11-10)
Női kézilabda NBI., 17. ford.

Kecskemét: Gulya 2, Deáki 2, Aron 2, Varga N. 5, Fauszt 1, Siska 3, Kucerova 1, Szabó E. 8.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés