kesport.hu

Kecskeméti edzők szelfiztek az olasz futballikonnal

A magyar labdarúgó edzők számára szervezett továbbképzésre egy igazi sztár érkezett Gödöllőre és Debrecenbe, hétvégén ugyanis Magyarországra látogatott a korábbi Aranylabdás olasz csatár, Roberto Baggio. A magyarországi FuNino-képzés az MLSZ licencmegújító, kreditpontszerző továbbképzésének keretein belül valósult meg.

Gödöllőn rengeteg edző gyűlt össze, köztük a Mercedes-KLA és a KLC-KTE SI szakemberei is. Ezúttal a FuNino módszerrel ismerkedhettek meg a trénerek, melyet már a világ 31 országában alkalmazzák, 15 ezer edzőt képeztek eddig a spanyol FC Barcelonától a kolumbiai Sante Féig. Fővédnöke korábban a tavaly februárban elhunyt Horst Wein volt, azóta pedig Roberto Baggio népszerűsíti ezt a képzési modellt, melynek fő célja a fiatal játékosok kreatív teljesítőképességének fejlesztése.

A 2×2 napos kurzuson bemutatják ennek módszertanát, mely összesen 5 modulból áll a két éves program során. Egy komplex utánpótlás-oktatási anyagot tartalmaz: életkornak, pályanagyságnak és korosztályos létszámnak megfelelően, az alapoktól egészen a felnőtt csapatig. A módszer különlegessége, hogy a fiatal sportolók kreatív teljesítőképességének fejlesztését orvostudományi vonatkozásban is vizsgálja, az agy kinetikájának (BrainKinetic) működését a szakmai stáb idegtudományi és agykutatóspecialistája elemzi.

Gödöllőn március 11-én és 12-én, utána a Debreceni Futballegyetem keretében március 13-án és 14-én a program első két modulját, a 6-14 éves korosztályra vonatkozó ismereteket sajátíthatták el a résztvevők. Megismerhetik a FuNino-képzési modellt, a BrainKinetic alapjait, az oktató és korrekciós játékokat, a kollektív játék alapjait, a vizuális stratégiákat és a munkamemóriát is.

Az oktatói stáb tagja és egyben a program elnöke a Juventus, a Milan és az Internazionale egykori játékosa, az Aranylabdás támadó Roby Baggio, és ha már ott volt, „kért” is egy közös fotót a Mercedes-KLA edzőivel, Bódi Attilával és Verebélyi Gáborral.

(kecskemetilc.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés