kesport.hu

Nem adott esélyt a KTE-Duna Aszfalt a Kaposvárnak

Rajt-cél győzelmet szereztek a kecskeméti férfi kosarasok szombaton a Kaposvár ellen.

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat. Karahodzsics szerezte meg a csapat első pontjait, majd Thompson percei következtek. Előbb az ellene megítélt büntetőket értékesítette, majd bevágott egy triplát, utána pedig egy labdaszerzést követően zsákolt hatalmasat, 9-0. A vendégek mesterének, Fekete Ádámnak már a második percben időt kellett kérnie, ezután pedig Hendlein dobta meg az első kaposvári pontokat. Gibbs, és a tavaly Kecskeméten közönség kedvenc Ivosev kosaraival zárkózott a Kaposvár, 11-7. A negyed végén Djeraszimovics és Karahodzsics lépett elő a kecskemétieknél és kosaraikkal már 10 pont fölé is emelkedett a hazai előny. Végül 22-15-tel zárult az első etap.

Pongó Máté kettő plusz egyes akciója nyitotta meg a második negyedet, mellyel ismét 10 pont volt a két csapat között. A következő támadásokban a szerbek, előbb Djeraszimovics, majd Karahodzsics és Dramicsanin voltak értékesek. 33-17-es kecskeméti előnynél már a második időkérését kellett kikérnie a vendégek edzőjének, viszont a játék képe ezt követően sem változott. Molnár Márton egymást követő két kétpontosára Ivosev válaszolt egy triplával. Djeraszimovics duplájával és Karahodzics büntetőivel már 41-25 állt az eredményjelzőn, mikor ismét időt kért a Kaposvár. Ezután Hendlein és Ivosev is eredményes volt vendég oldalról, de minden kaposvári kosárra válaszolt a Kecskemét. 47-32-es tizenöt pontos KTE előnnyel ért véget az első félidő.

Ivosev gyors 4 pontjával kezdődött a második 20 perc, majd Hendlein közelije után 49-39-nél ismét csak 10 pont volt a hazaiak javára. A negyed közepéig tartották a csapatok a 10 pontos különbséget. Dramicsanin hárompontosát, majd Pongó tempóját követően 60-46-nál újabb, nagyobb szakadék alakult ki a két csapat között. Erre 6-0-ás rohammal reagált a Kaposvár, és 60-52-nél, ismét be tudtak nézni tíz pont alá. Ennél közelebb azonban nem tudott kerülni a hazaiakhoz a somogyi együttes. Sőt, Dramicsanin triplájával és Karahodzsics ziccerével ismét több mint tíz pontos 67-55-ös KTE vezetéssel zárult a harmadik felvonás.

Az utolsó negyedben 3 percig csak egy Karahodzsics kétpontost láthattak a nézők. Nem voltak sikeresek a kaposvári akciók és Wittmann könnyed ziccere után, 71-55-nél időt kért Fekete Ádám. A negyed közepén tört meg a kaposvári gólcsend, majd Ivosev kosaraival 71-61-es állásnál ismét visszajöttek a somogyiak 10 pontra, ekkor Forray Gábor kérte ki első idejét. Ezt követően már csak hosszú támadásai voltak a lila-fehéreknek, az idővel is játszottak és sikerült tartaniuk a tíz pontos előnyt. Wittmann Krisztián tette fel a végén a pontot az i-re, hárompontosával 82-68 lett a végeredmény.

Forray Gábor: -Le a kalappal minden játékosom ellőtt, hiszen amit elterveztünk, azt szinte maximálisan végrehajtottuk. Tudtuk, hogy mik a Kaposvár erősségei és gyengeségei, ezekre sikerült felkészülnünk és végig a kezünkben tartottuk a mérkőzés irányítását. Egyetlen problémát az jelentette, hogy a Kaposvárnak nagyon sok támadólepattanót engedtünk. Ezen mindenképpen dolgoznunk kell. Ha valaki megnézi ennek a mérkőzésnek a végeredményét, azt gondolhatja, hogy sima meccs volt, de nem volt az. Nagyon fizikális, kemény csata volt és nagy dolognak tartom, hogy ezt a Kaposvárt 68 ponton tudtuk tartani. Örülök a mai sikernek, de nincs idő örömködni, mert szerdán utazunk Szombathelyre, ahol szintén helyt akarunk állni. Köszönjük szurkolóinknak a támogatást. Ismét nagy számban volt jelen a hazai publikum és örülök, hogy ezúttal győzelemmel sikerült meghálálnunk ezt.

Fekete Ádám: – Mindenekelőtt gratulálok a Kecskemétnek a győzelmükhöz, illetve köszönjük szurkolóinknak a buzdítást, akik ilyen messzire is elkísérték a csapatot. Ami a játékot illeti, csalódott vagyok, mert egyszerűen nem tudunk a mérkőzés első pillanatától kezdve úgy kosárlabdázni, hogy átérezzük annak súlyát. A szezon ennek a fázisában már minden összecsapás nagy téttel bír. Ha egy csapat 20 percig kényelmesen kosárlabdázik, és csak a második félidőben ébred és próbál az eredmény után futni, az nem lehet sikeres, pláne nem idegenben a Kecskemét ellen. Célunk továbbra is a középszakaszba jutás.

Molnár Márton:– Örülök, hogy végre hazai pályán is sikerült nyernünk. A mérkőzés elején nagyobb előnyre sikerült szert tennünk, amit a végéig meg is tudtunk tartani. A harmadik negyedben kicsit megingott a játékunk és a Kaposvár, főként a sok támadólepattanóiknak köszönhetően kicsit vissza tudott kapaszkodni. Szerintem megérdemelten győzedelmeskedtünk. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy az elmúlt hazai vereségek ellenére is kilátogattak a meccsre és buzdítottak minket.

KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK 82–68 (22–15, 25–17, 20–23, 15–13)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Győrffy P., Jakab L., Pozsonyi L. (Farkas Z.)

KTE: Pongó 7, Thompson 12/3, Djeraszimovics 20, Dramicsanin 12/6, Karahodzsics 18. Csere: Wittmann 5/3, Molnár 8, Horváth K. -, Fülöp -.

Kaposvár: Gibbs 23/3, Baki 4/3, Ivosev 24/6, Hendlein 11, Spica 4. Csere: Papp 2, Tóth P. -.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés