kesport.hu

Megnyerte csoportját a HÉP-Röpke SE

A másik két csoport győzteseivel játszanak majd körmérkőzést, hogy eldöntsék, ki juthat fel az NB I-be.

Az első pontokat a hazaiak szerezték, de 5:3-ra, majd 6:4-re a vendégcsapat is vezetett. 6:4 után Kökény Petra szerváiból hat pontot szereztek a hazaiak, és az akkor felvett lendületet a szett végéig meg is tartották. A második játékrészben 3:0-ás hazai vezetés után ismét 5:3-ra fordítottak Szigeti Annáék. 11:11-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 12:11-re újra a vendégek vezettek. Kása Róbert időkérése használt, lassan, de biztosan kezdtek elhúzni a hazaiak, a Kalocsa pedig a legrosszabbkor állt le a pontgyártással, a játszma végén. A harmadik játékrész lett a legszorosabb. 8:8-ig hol ez, hol az a csapat vezetett. 12:12 után a Kecskemét meglépett 17:13-ra, de a vendégek nagy küzdéssel, 19:19-nél lefaragták a hazai előnyt, azt azonban nem tudták megakadályozni, hogy a Röpke végül a harmadik játszmát is nyerje, ezzel a mérkőzést, illetve a másodosztályú bajnokság közép-csoportját.

Kása Róbert, a Röpke edzője: – A pszichés teher látszott a lányokon, főleg a második, harmadik szettben. A mérkőzés azon szakaszában a kalocsaiak mindent beleadtak, az én lányaim már készültek arra, hogy ma (szombaton – a szerk.) este megünnepeljük a bajnoki címet. Meg is fogjuk.

HÉP-Röpke SE–Kalocsai SE 3:0 (-10, -18, -21)

Röpke: Selmeczy, Kökény, Strung, Hegedűs, Hemmert, Barabás. Liberók: Kanizsai, Réczi. Cserék: Bari, Sanchez. Edző: Kása Róbert

Kalocsa: Fehérvári, Szigeti, Pálinkás, Kovács P., Fekete G., Fekete L. Liberó: Greksa. Csere: Király. Játékos-edző: Szigeti Anna.

(baon.hu / kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés