kesport.hu

Váczi Niki: Világ életemben a mozgás szerelmese voltam

Kiskorában fodrász szeretett volna lenni, a rendezvényszervezés hobbiból vált a hivatásává, és fiatal kora ellenére van olyan tanítványa, aki a szárnyai alatt nőtt fel. Fotóinterjú sorozatunk legújabb “vendége” Váczi Niki volt, aki tavaly óta az anyaság örömeit is megtapasztalhatja.

Négyen vagyunk testvérek, van egy nővérem, egy bátyám és egy húgom. Nagyon jó viszonyban vagyunk. Nővérem gyerekei 10 éve nálam táncolnak, most volt a jubileumi ünnepségük. A húgommal pedig együtt alapítottuk a TST tánciskolát még Helvécián. Kiskoromban fodrász szerettem volna lenni, anyuék pedig varrónőt akartak belőlem faragni, de végül egyik sem jött össze. Mindig is imádtam sportolni, volt, hogy 4-5 féle sportágat csináltam egyszerre, de a tánc csak később került ezek közé. Soha nem gondolta volna senki, hogy ez lesz az életem.

Világ életemben a mozgás szerelmese voltam, így mára a tánc mellett a World Jumping, az aerobik és futás is az életem része lett. A tánc, az erősítés, a küzdés, a zene… imádom, de azt hiszem, ezt már mindenki tudja rólam. A Jumping, amiben megtaláltam egy másik énemet és levezetem a maradék energiáimat. A futás pedig kikapcsol. Amikor az egész életem a példamutatásról szól nagyon jó érzés csak futni és nem gondolni közben semmire és senkire.

Imádok új embereket megismerni, alkotni, teremteni és a teremben lenni. De amikor felkérnek szalagavatós táncok megalkotására, az egy másik kihívás. Tőlem teljesen független stílusokba belefogni és valami újat létrehozni leírhatatlan. Az angol és bécsi keringő mellett már volt lehetőségem swing táncot is oktatni.

Táncosaimnak mindenben a legjobbat akarom nyújtani, így nem csak én járok folyamatosan képezni magam, hanem nekik is biztosítunk már fejlődési lehetőséget. Két kimagasló oktatónk is volt, Bryan Rone és Sasha Sherman.

Rendezvényszervezés pedig hobbiból hivatás lett. Most már 6. alkalommal szervezem meg párommal, Szabó Gyulával a Dance Universum Nemzetközi Táncversenyt itt Kecskeméten. Nagyon megtisztelő vendégül látni az itthoni és a különböző országokból érkező táncosokat és tánciskolákat. Évről–évre egyre nagyobb lett a verseny, és úgy érzem ennek a kulcsa az, hogy ezt is szívből csinálom. Az I. És a II. Kecskemét Szépe választást megálmodni és megszervezni is igazán nagy élmény volt. De ezek mellett, amire a legbüszkébb vagyok az a TST Táncgála, amit minden évben megszervezek most már 14. éve. A program során átélhetem, hogy miért is vágtam bele ebbe az egészbe. Imádom nézni a kicsiket, a nagyokat, a kezdőket és a profikat. Mindenkire nagyon büszke voltam és vagyok. Alig várom a következőt!

Imádom a munkámat és nagyon büszke vagyok minden egyes diákomra. A 10 éves jubileumi ünnepségek – amikor valaki már tíz éve hozzám jár – különösen meghatóak és leírhatatlan emlékek számomra. Korpácsi Hannának, Benda Donátnak és Benda Virágnak volt eddig lehetőségem megszervezni ezt az ünnepséget. Nagyon remélem sok szép ilyen megemlékezésben lesz még részem.

Többször hívtak már bennünket videóklippes szereplésekre, de a legemlékezetesebb a Nótár Mary videoklip. Fantasztikus élmény volt, nagyon kedves volt velünk Mary elejétől a végéig (ami nem volt rövid), de megérte. A legjobb klip lett a világon :D Persze nem azért, mert mi benne vagyunk. Na jó azért :D Nagyon hálásak vagyunk a felkérésért.

Az évek során nagyon sok mindent leraktak a gyerekeim az asztalra. A képen a Reborn csoportom látható, akikkel a magyarországi versenyek megnyerésén túl külföldön is volt lehetőségünk bizonyítani. Belgium, Prága, Bécs, legutóbb pedig a horvátországi világbajnokságon vettünk részt, ahonnan a Felnőtt Profi kategóriában induló TST Reborn team 9. helyezéssel tért haza. Idén az a cél, hogy ezt a helyezést fentebb tornázzuk.

Úgy gondolom, hogy a test maga egy példa. Miért tartom fontosnak, hogy az ember ápolt és sportos legyen? Mert az élet különböző akadályokat gördít elénk, és nem szeretnénk összerezzenni vagy félni…A sport segít egészségesnek maradni, ugyanakkor a stresszt és minden más problémát feldolgozni. Bemegyek a terembe és kikapcsolok, ebben próbálok segíteni a diákjaimnak és a vendégeimnek is ❤

És végül az elmúlt egy évem volt a legizgalmasabb és a legszebb. Kisbabám kihordása és megszületése a legszebb és legmeghatározóbb dolog volt a világon. Nem gondoltam volna, hogy tudok ennyire szerelmes lenni, tiszta szívből imádni valakit. De négy hónapja megszületett ez az emberke. Nagyon boldogok vagyunk így hárman. Alig várom, hogy vele együtt táncolhassak és ugrálhassak, és megmutathassam neki a mi kis birodalmunkat, amit eddig felépítettünk.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés