kesport.hu

Győzelemmel kezdett a KRC az elődöntőben

Az első szett még ugyan a Kaposváré volt, de aztán feljavult a Kecskemét, és viszonylag simán hozta az elődöntő 1. meccsét.

Szorosan kezdődött az első etap, majd a Kaposvár elhúzott 4 egységgel, ekkor Nedeljkovic mester időt kért, és ráncba szedte fiait. Pillanatokon belül egy pontra zárkózott a HÉP-KRC, köszönhetően Petrovic jó játékának. 11:11-nél beérték a somogyiakat, de aztán folyamatosan kezdtek elhúzni Nagy Péterék, 14:18-nál pedig kezdett eldőlni az első felvonás sorsa, 16:20-nál pedig újabb időt kértek a hírös városiak. 20:22-nél még minden nyílt volt, majd feljött egyre a KRC, ekkor Demeter kért időt, hogy megállítsa a hazaiak lendületét. ez a tervük össze is jött a kaposváriaknak, és egy jó blokk után 22:25-re hozták az első szettet.

Remekül folytatódott hazai részről az összecsapás, gyorsan 4:0-ás előnyre tettek szert a kék-fehérek. 7:1-nél kikérte idejét a somogyi alakulat. A különbség nem csökkent, sőt nőtt, 14:5-nél már félig zsebben érezhette a KRC a szettet. A két Nagy azonban a túlsó térfélen másképp gondolta, és elkezdték faragni a hátrányukat. A kezdeti fellángolást azonban gyorsan letörték a kecskemétiek, és nagyon simává tették a második etapot, 25:13.

A harmadik játszmát jobban kapta el a Fino, de aztán rendre hibáztak, és egalizált a hazai alakulat, sőt a vezetést is átvették, 3:4. Kiválóan működtek a kecskeméti sáncok, 10:5-nél a vendégek már második idejüket kérték ki. A KRC fórja eztán is csak hízott, a szurkolók hangja pedig egyre inkább erősödött. 22:18-nál tudott kapaszkodni még a somogyi csapat, majd újabb vendég pontszerzés után Nedeljkovicnak kellett magához rendelnie övéit. A “rendrakás” pedig a lehető legjobban ment, így 25:20-al zárult a szett, és fordított a KRC.

Nagyon koncentrált mindkét együttes, nem engedték a másikat pár pontnál jobban meglógni, 9:5-nél azonban már Demeter is érezte, hogy baj lehet, ha nem állják útját a kecskeméti hengernek. Eztán igazi adok-kapok vette kezdetét, 1-2 egységnél nem tudott jobban elmenni a Kecskemét, de őrizte előnyét. 19:17-nél a hosszú kényszerpihenő után visszatérő Pesti Marcell kapott nagy tapsot, de az ő beállítása sem akadályozta a Kaposvárt, hogy 19:19-re módosítsa az állást. 21:22-nél egy blokkról kipattanó laszti már a somogyiak előnyét jelentette, de aztán 24:23-nál a hazaiak jutottak szettlabdához. Ha az elsőt nem is, de a másodikat ásszal sikerült megoldani, így megérdemelten nyerte az elődöntő első felvonását a HÉP-KRC.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Sasa Nedeljkovic értékelése: Az első szettben görcsösek voltunk, nem úgy tudtunk kezdeni, ahogy elterveztük. Aztán egyre jobban belemelegedtünk, és sikerült ráerőltetni játékunkat a Kaposvárra. Nem számítottunk könnyű meccsre, és ez be is bizonyosodott, hiszen a vendégek számtalanszor visszajöttek, kikényszerítették a hibát belőlünk. Elégedett vagyok csapatom mai teljesítményével, a második meccsen is elszántságot várok, mert ugyan fontos, hogy nálunk az előny, de nem dőlhetünk hátra, a neheze most jön!

HÉP-KRC – Fino Kaposvár 3:1 (-22, 13, 20, 24)
férfi röplabda NBI, elődöntő 1. meccs

A 3 győzelemig tartó párharc állása 1-0 a Kecskemétnek.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés