kesport.hu

Thompson kemény meccset vár az Alba ellen

A várakozásokon felül teljesít a KTE-Duna Aszfalt az idei szezonban, ennek eredménye, hogy az ötödik helyen bejutottak a középszakasz felsőházába.

Az első fordulóban Szombathelyen léptek pályára, s bár 87-74-es vereséget szenvedtek, szégyenkeznivalójuk nincs.

– Kiváló eredményt produkáltunk azzal, hogy odaértünk az ötödik helyre – mondta Bernard Thompson a ktekosar.com oldalon. – Az alapszakaszban idegenben jobban ment a játék, nagy győzelmeket arattunk. Ha következetesen, magas szinten játszunk, úgy gondolom, hogy jól szerepelhetünk majd a rájátszásban is, de az még odébb van. A Falco ellen vereséget szenvedtünk, a jövőben jobban kell védenünk a tranzíciós játékokat, illetve magasabb százalékkal kell értékesítenünk a hárompontosokat.

Szerdán az az Alba lesz az ellenfél, amely 19 győzelemmel és 8 vereséggel a felsőház harmadik pozícióját foglalja el. Az idény talán legnagyobb bravúrja volt, amikor februárban 79-75-re győztek Székesfehérváron a lila-fehérek. Braniszlav Dzunics együtteseire évek óta jellemző a gyors, agresszív stílus, a lerohanásokból könyörtelenül megbüntetik az ellenfél hibáit. Lóránt Péter és Keller Ákos az egész mezőny egyik legjobb centerduóját alkotja, továbbá nagyon életveszélyes kinti dobónak számít Trevis Simpson, aki kísérleteinek 45.9 %-át értékesíti távolról.

– Kemény meccsre számítunk, hiszen az Alba egy nagyon erős csapat, de úgy gondolom, hogy készen állunk. Az edzőnk, Forray Gábor kiválóan felkészített minket, nekünk csak ki kell menni a pályára, és megvalósítani az előre eltervezetteket – zárta gondolatait az amerikai légiós.

KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár
Messzi István Sportcsarnok, szerda, 18:00
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Söjtöry Tamás, Pozsonyi László
MKOSZ ellenőr: Gencsev Plámen

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés