kesport.hu

A hétvégén száll harcba a HÉP-Röpke SE az NB I-es tagságért

A kecskeméti HÉP-Röpke SE az NB II-es bajnokság közép-csoportjában az alapszakasz után a rájátszást is magabiztosan megnyerte.

A röplabda szövetségben elkészült az utolsó etap menetrendje, amelyből kiderül, hogy a kecskeméti lányok már ezen a hétvégén az NB I-es tagságot is kivívhatják egy körmérkőzéses tornán.

Az NB II-es bajnokság három csoportjának a győztese ezen a hétvégén vív meg két NB I-es tagságért. A keleti győztes DVTK, a Közép csoportot megnyerő HÉP-Röpke SE és a Nyugati csoport bajnoka, a Balatonfüred szállnak harcba egymással egy három napos, körmérkőzéses tornán, amelyre április 13. és április 15. között kerül sor, semleges helyszínen. Kedvező hír a kecskeméti szurkolóknak, hogy a viadalt Kecskeméttől nem messze, Izsákon, a Táncsics Mihály Általános Iskola sportcsarnokában rendezik, tehát nem kell túl messzire utazniuk.

A torna menetrendje a következő:

Április 13. péntek, 20.45 óra: HÉP-Röpke SE–Balatonfüred
Április 14. szombat 16.00 óra: Balatonfüred–DVTK
Április 15. vasárnap 13.00 óra: HÉP-Röpke SE–DVTK.

A körmérkőzéses torna végeztével az első két helyezett automatikusan bekerül az NB I-be, de a harmadik helyezett is kap még egy esélyt, az ugyanis egy későbbi időpontban oda-visszavágós osztályozót vív az NB I. utolsó helyezettjével az első osztályú tagságért – írja a BAON.hu.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés