kesport.hu

Kecskeméti aranyak a főiskolás és masters országos bajnokságon

Kecskeméti TE súlyemelői az elmúlt hétvégén két országos bajnokságon is remekül szerepeltek.

A Főiskolások Országos Bajnokságán három fővel képviselték a tanintézményeket. Dunai Johanna 58kg-os súlycsoportban, nagy csatában szerezte meg a bajnoki címet 119 kg-os (53;66) eredménnyel. Neumann János Egyetem színeiben indult Nagy Noel is, akinek ez volt első főiskolás országos bajnoksága. 69 kg-os súlycsoportban 112 kg-os szakítás és 122 kg-os lökés eredménnyel magabiztosan lett súlycsoportja legjobbja. Benkő Dániel a Szegedi Tudomány Egyetem hallgatójaként 69 kg-os súlycsoportban 175 kg (75;100) teljesítménnyel lett bronzérmes. Nagyon örülök,hogy főiskolás sportolóink túl tudták szárnyalni a tavalyi eredményeiket, hiszen Johanna harmadik helyét váltotta bajnoki címre, Benkő Dániel pedig most állhatott fel először a dobogóra. Nagy Noel rutinosan oldotta meg a feladatot, hiszen korosztályos válogatott versenyző.

A fiatalokkal egy időben a masters sportolók is összemérték tudásukat az országos bajnokságon.

Kecskeméti hölgyek nem bíztak semmit a véletlenre magabiztos versenyzéssel lettek a legjobbak. Kasza Adrienn 53 kg-os súlycsoportban hat jó fogást bemutatva 106 kg-os (46;60) teljesített és léphetett fel a dobogó tetejére. Takács Erika sérülésből felépülve nem hagyott kétséget a felől, hogy a legjobb, 143 kg-os eredménnyel lett bajnok.

Férfiak mezőnyében is népes csapattal képviselte magát a Kecskeméti TE. Török János és Török Péter apa és fia már évek óta gyűjtögeti az aranyérmeket, nem volt ez másként most sem. Jani bácsi M70 korcsoportban, 85kg-os súlycsoportban 130 kg-os eredménnyel, fia Péter M45 korcsoportban 250 kg-os teljesítménnyel lett bajnok. Nagy Noel M45 77kg-os mezőnyben lett bajnok, míg Mátyás Gábor M50 105 kg-os súlycsoport ezüstérmese lett. Masters mezőnyben újoncként mutatkozott be Vaspöri Gábor, aki tavaly még a felnőtt Európa-bajnokságról hozta az értékes helyezéseket. M35 korcsoport 94 kg-os mezőnyében nem talált legyőzőre 295 kg-os összetett eredményével és szerezte meg első masters bajnoki aranyát.

Bálint Csaba edző elmondta, hogy a masters OB fontos állomása volt a felkészülésnek, hiszen júniusban rendezik a masters Európa-bajnokságot Budapesten, ahol a kecskeméti emelők is eredményesen szeretnének szerepelni.

Az utánpótlás korosztály sem tétlenkedik, hétvégén Diákolimpia Országos Döntőn 11 kecskeméti sportoló lép dobogóra az értékes helyezésekért.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés